pifutas_220311_szikra

Hétfőn jön Magyarország első Pí-futása

pifutas_220311_szikra

Hétfőn jön Magyarország első Pí-futása

Március 14-én először rendeznek hazánkban 3,14 kilométeres – vagy gyermekeknek 314 méteres – futást, hiszen a Szikra Tehetséggondozó Egyesület a matematika egyik legismertebb számának, a Pínek, a nemzetközi napjára szervezte meg jótékonysági eseményét Érd-Ófaluba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π (pí) számnak az ünnepe. A π-napot 1988 óta március 14-én ünneplik, mivel az aznapi dátum (03.14.) számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai π értékével (3,14…). Ez alkalomból egyre szélesebb körben világszerte különböző rendezvényekkel, vetélkedőkkel és konferenciákkal ünneplik a napot, a Szikra pedig aznapra egy 3,14 kilométeres jótékonysági futást szervez.

A március 14-én tartandó eseményen a nagyobbak egy 3,14 kilométeres távon, a kisebbek pedig egy 314 méters útvonalon futhatnak Érd-Ófaluban, a Thermal Hoteltől indulva. A futás 9 órakor indul a hotel parkolójából a Római út, majd a Mecset utca felé, ahonnan a gáton keresztül jutnak vissza a futók a kiinduló pontra.

Az eseményre a nevezési díj egy 500 forintos adomány, amellyel az érdi autista gyermekek táboroztatását lehet segíteni.

Nevezni a helyszínen vagy online az alábbi linken lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLQqONv-VW6h9frcoV_J4goUoXU2Fm0EpgIL_oGIpSmo-fvQ/viewform

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email