erd_foter

Érdre költöztek a legtöbben 2021-ben

erd_foter

Érdre költöztek a legtöbben 2021-ben

Az egész országot nézve 2021-ben Érdre költöztek a legtöbben, miután a város lakossága a tavalyi évben 1400 fővel gyarapodott – derül ki az ingatlan.com által végzett elemzésből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Budapest lakossága 18 ezerrel lett kevesebb 2021-ben, mint 2020-ban volt, emellett több fővárosi kerületben és megyeszékhelyen is több mint ezer fővel csökkent a lakosok száma. A nagyvárosokban látott csökkenéssel párhuzamosan ugyanakkor az agglomerációs körzetekben lévő települések lélekszáma jelentősen nőtt a kiköltözés miatt.

Az ingatlan.com elemzése szerint folytatódott a korábbi trend és 2021-ben is sokan választották a nagyobb városok helyett a környékbeli településeket, hiszen ennek a folyamatnak lendületet adott 2020-ban az úgynevezett karanténhatás, azaz sokan a városi lakásukból kerttel, udvarral rendelkező házba költöztek, melyek kínálata az agglomerációban tavaly szélesebb és megfizethetőbb volt.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője ismertette, Budapest lakossága 18 ezer fővel csökkent 1,64 millióra, de Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Miskolcon is 1800-2800 emberrel kevesebb él.

A portál elemzése szerint 2021-ben Érdre költöztek a legtöbben, hiszen a város lakossága 1445 fővel, 2,1%-kal nőtt 72 ezerre. Részletezték, a helyi ingatlanpiacon látszik a népszerűség, hiszen Érden az eladásra kínált új és használt lakóingatlanok átlagos négyzetméterára idén februárban 717 ezer forint volt, ez pedig 35 százalékos drágulást jelent az előző év azonos időszakához képest.

Az országos lista második helyén az osztrák határnál lévő Rajka település szerepel, ahová 567-cel többen vannak bejelentve, mint egy évvel korábban, de a 2020-as és 2021-es rajkai népességnövekedéshez vélhetően hozzájárultak a tavalyelőtti járványszabályok, amelyek szerint a határtól 30 kilométeres sávban mozoghattak az érintettek munkavégzés céljából.

Érd és Rajka mögött szintén budapesti agglomerációs településekre, Gyömrőre, Nagytarcsára, Veresegyházra, Délegyházára, Fótra és Gödre is többszázan költöztek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email