temesvari

Érd ötmillió forintot különít el az ukrajnai menekülteknek

temesvari

Érd ötmillió forintot különít el az ukrajnai menekülteknek

Eddig 84 ukrajnai menekültet láttak el a Szociális Gondozó Központban, ahová rövidesen egy kísérővel tíz gyermek is érkezik egy árvaházból. Csőzik László polgármester tudatta, a város ötmillió forintot különít el az Érdre érkező menekültek megsegítésére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városvezető közösségi oldalán emlékeztetett, hogy már harmadik hetében jár az ukrajnai háború, melynek egyre több civil esik áldozatául. Az ENSZ március 11-i adatai szerint eddig 2,5 millió ukrajnai ember hagyta el keleti szomszédunkat, közülük 200 ezren érkeztek Magyarországra. Érden az önkormányzat a Topoly utca 2. szám alatti Szociális Gondozó Központban eddig 84 menekültet látott el, de rövidesen egy kísérővel újabb tíz gyermek érkezik az intézménybe egy ukrajnai árvaházból.

Csőzik László ismertette, Érd város közgyűlésének március 10-i ülésén döntöttek róla, hogy a tartalékok terhére ötmillió forintot különítenek el az Érdre érkező menekültek megsegítésére, de ha szükséges, további forrást szabadítanak fel.

Tudatta azt is, az állampolgári pénzadományoknak nyitottak egy külön számlát és a 11784009–15731254–10360006-os bankszámlaszámra várják az adományokat, melyek felhasználásáról a polgármester ígérete szerint folyamatosan beszámolnak.

Csőzik László hangsúlyozta azt is, a Szociális Gondozó Központ minden nap szállást, tisztálkodási lehetőséget, meleg- és hideg élelmet, gyümölcsöt biztosít a menekülteknek, akiket érkezéskor koronavírusra is tesztelnek, de eddig mindenki negatív volt. Kitért rá, pozitív teszt esetén a fertőzöttet külön is el tudják szállásolni, míg a Gondozó Központ orvosa segít a betegeknek, míg a menekültek pszichológushoz is fordulhatnak. Ha valaki munkát keres közülük, vagy a bevándorlási ügyeit, papírjait kívánja intézni, a Szociális Gondozó Központ munkatársai még az adott hivatalba is elviszik autóval.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email