topolyhatsoreszs_210702

Folyamatosan várják a menekülteket

topolyhatsoreszs_210702

Folyamatosan várják a menekülteket

A Szociális Gondozó Központ intézményeiben a március 3-i, napközbeni közlés szerint tizenhét ukrajnai menekültet látnak el és várják a következő csapatokat, míg az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet jelenleg nyolc menekültet lát el, azok után, hogy nemrég kilencen továbbmentek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője lapunk érdeklődésére ismertette, a Topoly utcai létesítményben jelenleg egy négygyermekes anyuka, egy négytagú család és nyolc egyetemi hallgató tartózkodik, de hamarosan további négy menekült érkezhet. Hozzátette, a Topoly utcai Idősek Otthonában még huszonöt férőhelyük van.

Fórizs Gyula Zsolt, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet lelkipásztora az erdmost.hu-t arról tájékoztatta, szállásukról reggel kilenc ukrajnai menekült távozott, így jelenleg nyolcan vannak és várják az újabb jelentkezőket.

Simonpusztára március 1-ről 2-ra virradó éjjel érkezett több mint harminc ukrajnai menekült érkezett, akik száma időközben negyvenre duzzadt.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata azt közölte, két lakos jelezte, hogy kb. 8-10 ukrajnai menekült számára tud szállást biztosítani, míg egy érdi cégvezető építőipari vagy vendéglátó területen ajánlott fel munkalehetőséget.

Hazánkban rengeteg gyűjtést szerveztek a menekültek támogatására. A környező települések, szervezetek gyűjtéseiről ide kattintva írtunk!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email