img_20220228_141505

Megújul a tárnoki és sóskúti katolikus templom

img_20220228_141505

Megújul a tárnoki és sóskúti katolikus templom

Magyarország kormányának támogatásával megújul a tárnoki és sóskúti katolikus templom – tudatta a Sóskúti Plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatóján Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az eseményen részt vett Kőnig Ferenc, Sóskút polgármestere, Lukács László, Tárnok polgármestere, Patocskai Nikolett, a Sóskúti Szlovák Önkormányzat elnöke és Sisa István Lénárd plébános is.

Dr. Aradszki András emlékeztetett, az elmúlt bő évtizedben a hazai egyházi intézmények nagyot léptek előre. A Pest 1. számú választókerület országgyűlési képviselője külön megköszönte Soltész Miklósnak, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának, hogy a választókerületben is számos egyházi intézmény újult meg. Kitért rá, Diósdon új templom épült, de Érden is szinte mindegyik templomnál tudtak felújításokat végezni, továbbá nagy beruházás volt például a Marianum Általános Iskola középiskolává bővítése és az új épületszárny megépítése is.

Soltész Miklós kiemelte, olyan időszakot élünk, amikor a béketeremtés életünkben még inkább felértékelődik.

„Ez a mostani időszak a fiatalabb korosztályokat érthető módon megdöbbenéssel tölti el, a másik oldalon viszont hatalmas felelősségünk van, mert tenni kell a nemzetek közötti békesség érdekében”

– húzta alá Soltész Miklós. Kitért rá, szükség van az együttműködésre, mert most látjuk igazán mennyi szenvedést, gyötrelmet, nehézséget okoz a mostani háború.

„Nekünk az a feladatunk, hogy a Kárpát-medencében élő népek békességben legyenek. Itt kiemelt jelentősége van a nemzetiségeknek. Nem véletlen, hogy velük összefogva az elmúlt években sok területen próbáltunk tenni is”

– hangsúlyozta az államtitkár, részletezve, a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködésnek köszönhetően az oktatásban, az önkormányzati rendszerben, a civil szervezeteknél is jelentősen előreléptek, de külön kiemelte az egyházak szerepét is.

Soltész Miklós ismertette, a tárnoki templom felújítására idén közel nyolcmillió forintos támogatást ad a kormány, emellett közel húszmillió forintos támogatásból újítják fel a tárnokligeti templomot is. Soltész Miklós kitért rá, a sóskúti templom felújítását Dr. Aradszki András közbenjárására 140 millió forinttal támogatta Magyarország kormánya.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email