akrobatikustorna_1_1213

Akrobatikus torna: ezúttal a pontszámokon volt a hangsúly

Bár az Érdi Torna Club öt egysége három arany- és két ezüstéremmel zárta a szezonnyitó Balance Kupát, Baloghné Papp Ildikó szakosztályvezető szerint a kis indulói létszám miatt ezúttal a pontszámokon és a gyakorlatok kivitelezésén volt a hangsúly.

Hosszú, bő féléves kihagyás után, számos változást követően, sérülés miatt megcsappant létszámmal, végül öt egységgel vett részt a 2022-es év első pontszerző versenyén, a Budapesten rendezett Balance Kupán az Érdi Torna Club.

“Egészen jól sikerült a verseny. Elsősorban most nem a helyezés volt a lényeg, hanem az, hogy az új gyakorlatokat hogyan tudják versenyhelyzetben előadni a gyerekek. Nagyon kevesen indultak, úgyhogy maga az eredmény végül az öt egységből három arany- és két ezüstérem lett, de ez annak is köszönhető, hogy ennyire kevés ellenfél volt. Ellenben nagyon örültem a gyerekek által elért pontszámoknak, hiszen az volt a cél, hogy olyan gyakorlatok legyenek, melyek előremutatnak az országos bajnokság irányába”

– értékelt Baloghné Papp Ildikó, aki a verseny előtt lapunknak ismertette, a Balance Kupán csak koronavírus tesztelés után lehetett részt venni.

“Két egységnél volt kisebb rontás, viszont a három aranyérmes egységnél nem – ennek nagyon örültem. Teljesen meg vagyok elégedve, hiszen a gyerekek is élvezték a versenyt, pedig sokat hagytak ki a tavaly júniusi ob-döntő óta. Ennek fényében különösen jó, hogy ennyire ügyesek voltak”

– húzta alá a szakosztályvezető.

Az Érdi Torna Club egységei közül Tóth Enikő, Csurgai Jázmin és Kovács Csenge gyermek hármasa, Sárdi Borbála, Bednarik Léna és Jedzinák Bernadett youth triója, illetve Balogh Máté és Töpler Natasa 11-16-os korosztályban szereplő vegyespárosa is aranyérmes lett, míg Katona Lilla és Kozma Dorottya serdülő párosa és Verbinyecz Dániel, illetve Aranyosi Zselyke youth vegyespárosa a dobogó második fokára állhatott fel.

A következő pontszerző versenyt, a Grasi Kupát április elején rendezik Gödöllőn. Baloghné Papp Ildikó elmondta, addig van, akinek bele kell nyúlniuk a gyakorlatába, mert most látszott, milyen elemeket kell csinosítaniuk.

Az Érdi Torna Club eredményei a Balance Kupán
gyermek hármas:
 1. Tóth Enikő–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge
serdülő páros: 2. Katona Lilla–Kozma Dorottya
youth hármas: 1. Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett
youth vegyespáros: 2. Verbinyecz Dániel–Aranyosi Zselyke
11-16 age group vegyespáros: 1. Balogh Máté–Töpler Natasa

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email