22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi kosár: rangadót bukott a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi kosár: rangadót bukott a VMG

Remekül kezdett és a nagyszünetben még 47–32-re is vezetett, mégis 89–67-es vereséget szenvedett az ELTE Fortis vendégeként vívott rangadón a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata az NB II Közép A-csoportjának 17. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi együttesnél ezúttal Szántó Andrásra, Nyitrai Ákosra és Tóth Attilára sem számíthattak, így a hetedik helyezett VMG mindössze hét felnőtt játékossal állt ki a hatodik ELTE elleni rangadóra.

Ennek ellenére a mérkőzést kiválóan kezdték a vendég érdiek, akik az első negyedet 25–12-re nyerték meg, amely után a nagyszünetig további két ponttal tudták növelni a különbséget (32–47).

A térfélcsere után amellett, hogy a kevesebb játékossal kiálló érdiek egyre jobban fáradtak, négyen négy faulttal játszották le a második félidőt, melyet az ELTE remekül kezdett és a harmadik negyedben 41 (!) pontot szórt, miközben csak 18-at kapott, így már 73–65-re fordított.

A hajrában pedig teljesen elfogyott erejével az érdi együttes, amely a záró tíz percben csak két pontot szerzett, így végül 89–67-es vereséget szenvedett.

„Az első félidő játéka ezúttal is kiválóra sikeredett, tizenöt pontos előnyt szereztünk. A második félidőben sokat hibáztunk, a támadójátékunk nagyon visszaesett és fault problémáink voltak. Az történ, ami egy hete is: kevesen voltunk, csak egy félidőt bírtunk. Amíg nem leszünk teljes kerettel edzésen és meccsen, addig maradunk egyfélidős csapat”

– értékelt Valaczkay Gábor, a Gia Form-VMG DSE játékos-edzője.

A Gia Form-VMG DSE legközelebb február 24-én, csütörtökön lép pályára, amikor az utolsó előtti helyen álló Bravost fogadja a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II Közép A-csoport, 17. forduló
ELTE Fortis–Gia Form-VMG DSE 89–67 (12–25, 20–22, 41–18, 16–2)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email