birkozas

Birkózás: Végh Richárd kijutott az U23-as Eb-re

birkozas

Birkózás: Végh Richárd kijutott az U23-as Eb-re

Második helyen végzett a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban rendezett válogatón, ezzel kijutott a márciusi, Plovdivban rendezett U23-as Európa-bajnokságra az Érdi Spartacus 97 kilogrammos birkózója, Végh Richárd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A március végi, Budapesten rendezendő Európa-bajnokságra és az azt megelőző plovdivi U23-as kontinensviadalra tartottak válogatóversenyt a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban a kötött- és szabadfogású férfi birkózóknak.

Az Érdi Spartacusból a szabadfogású 97 kilogrammosok között induló Végh Richárd noha a kőbányai Berregi Balázst, a bajai Bagó Tibort és a szombathelyi Wittmann Kristófot is legyőzte, az első helyet az újonnan honosított, magyar színekben versenyző orosz származású Vlagyiszlav Bajcajev érdemelte ki. Az ezüstéremmel azonban az érdi sportoló kivívta a márciusi, plovdivi Európa-bajnokságon való részvétel jogát, míg testvére, a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában induló Végh Artúr negyedik helyen végzett a válogatón.

A birkózók a hétvégén emellett a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett grundbirkózó diákolimpia országos döntőjén is megmérették magukat. Az eseményre nemenként és korcsoportonként tizenkét iskola csapata kvalifikált.

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskolába járó spartacusos birkózók pedig kitettek magukért a fiatalon, hiszen a fiúk szombaton az elődöntőig meneteltek, majd a harmadik helyért rendezett helyosztón a kazincbarcikaiaktól kikaptak, így negyedik helyen végeztek. Másnap a lányoké volt a főszerep, ahol az érdiek három nyert és két vesztett mérkőzéssel az ötödik helyen zártak.

Vasárnap emellett szintén a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban léptek szőnyegre az érdiek, hiszen a gyermek, a diák I-es és diák II-es korosztályok számára rendeztek szabadfogású gálát. Az eseményen 235 birkózó mérlegelt, végül az érdiektől a diák II-eseknél 42 kilóban Csuka Levente, a diák I-es lányoknál 50 kilóban Csuka Letícia is bronzérmet szerzett, míg ebben a kategóriában Virlics Anna ötödik helyen végzett. A diák I-eseknél még Jakab Roland indult 42 kilóban, ahol az ötödik helyet szerezte meg.

Grundbirkózó diákolimpia érdi indulói
I. korcsoport fiúk:

1.t osztály: Szép Ádám, Reszegi Bence
2.t osztály: Bartha Örkény, Dvorszky Kevin, Könnyű Dániel
2.s osztály: Pagonyi Gergely, Sátrai Levente
3.t osztály: Ujlaky Dániel
I. korcsoport lányok:
1.t osztály: Kovács Tamara
2.t osztály: Máté Hanna, Szabó Adrienn, Varga Leila
2.s osztály: Czető Hanga, Süvöltős Annabella, Tanka Dorina, Vajna Nóra
3.t osztály: Takács Jázmin

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email