img_9074

Foci: elkezdi a tavaszt a sokat változó Érdi VSE

img_9074

Foci: elkezdi a tavaszt a sokat változó Érdi VSE

A Puskás Akadémia FC II ellen kezdi meg a tavaszi idényt az NB III Nyugati csoportjának 21. fordulójában a télen hét játékost igazoló és tizenkettedik helyen álló Érdi VSE, amely február 13-án, vasárnap 14 órától csap össze a felcsútiakkal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagy volt a jövés-menés az Érdi VSE háza táján a téli átigazolási időszakban, hiszen az ősszel sérülésektől tizedelt és csupán a tabella tizenkettedik helyén telelő együttestől Bozsoki Imre, Kalmár Domonkos, Kovács Botond, Jovánczai Zoltán és Varga Tamás is távozott, de érkezett a BVSC-től Bartos Norbert, Monorról Hunya Krisztián és Petrezselyem Tamás, a Pilisi LK-tól Kondor Tamás, Bicskéről Kürti Zsolt, Iváncsáról Gajda Márkó és a Budafok II-től Somogyi Dominik is.

Limperger Zsolt vezetőedző a felkészülés alatt viszont Borek Norbertre, Fürjes Ádámra, Molnár Dánielre és Németh Gábor Vincére egyáltalán nem, Gera Dávidra, Kollega Krisztiánra és Szabó Richárdra pedig korlátozottan számíthatott. A szakvezető ennek ellenére úgy érzi, a télen vívott öt edzőmérkőzés kivétel nélkül hasznos volt.

“A felkészülés alatt maradéktalanul elvégeztük a tervezett munkát, nem akadályozott minket semmi. Nagy volt a játékosmozgás és még időt vesz igénybe, amíg az új játékosok beilleszkednek és megszokják azt, amit szeretnénk játszani. Ez ugyan beletelik néhány mecsbe, de úgy gondolom, az eredményektől függetlenül biztatóak voltak a felkészülési meccseink, főleg az utolsó, Paks II elleni, amikor olyan játékot tudtunk játszani, amilyet szeretnék, ezért bizakodóak vagyunk a tavaszi rajtot illetően”

– húzta alá Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője a klub honlapján.

Az együttes a tavaszi idényt egyből hatpontos rangadóval kezdi, hiszen a Puskás II húsz forduló alatt hat-hat győzelemmel és vereséggel, illetve nyolc döntetlennel, 26 pontot gyűjtve mindössze egy ponttal és hellyel előzi meg a tizenkettedik helyen telelő Érdi VSE-t, amely ősszel hétszer nyert, négyszer döntetlent játszott, kilencszer pedig vereséget szenvedett.

A két együttes a második fordulóban csapott össze egymással Felcsúton, amikor gól nélküli döntetlennel végeztek egymással. Az előző idény PAFC II elleni meccseire nem szívesen emlékeznek vissza az érdi szimpatizánsok, hiszen Felcsúton 6-1-es, Érden 5-0-s csapást mértek az akadémisták a zöld-fehérekre. Igaz, azt megelőzően a 2019/20-as csonka idényben és a  2018/19-es szezonban is 2-0-ra nyert az Érdi VSE egy felcsúti 3-3-as döntetlen mellett.

Második csapat révén a Puskás Akadémia FC II-nél az is meghatározó lehet a tavaszi idénynyitón, hogy az NB I-ben éllovas és szombaton pályára lépő első csapatból hányan játszanak vissza.

“Nem véletlenül játszottuk az utolsó meccsünket a Paks II ellen, mert az első két fordulóban a Puskás II-vel és a ZTE II-vel játszunk, ahol vélhetően sok fiatallal fogunk találkozni. A Puskásnál is voltak változások, de az mindig kérdés, lesz-e visszajátszó és ha igen, milyen poszton és ki. Csak ebből fogjuk megtudni, mire számíthatunk tőlük”

– fogalmazott Limperger Zsolt, aki saját csapata kapcsán megjegyezte, ha a sérültek visszatérnek, kellemes gondja lesz a kezdő összeállítása, pedig ősszel nem ez volt a jellemző.

A február 13-án, 14 órakor az Ercsi úti Sporttelepen rendezett Érdi VSE – Puskás Akadémia FC II mérkőzést Molnár Réka vezeti, segítői Dobos Dávid és Bencze András lesznek.

Az Érdi VSE több korosztályos együttese isfolytatja a Pest megyei Futsal7vége sorozatot, az U17-es lányok és fiúk, az U15-ösösök és az U13-asoks is pályára lépnek a sorozatban, míg az U16-osok már nagypályás bajnokit vívnak, az U8-asok pedig a Budapesti futsalbajnokságban pallérozódhatnak.

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
02.13., 14.00:
Érdi VSE – Puskás Akadémia FC II
U17, Pest megyei lány Futsal7vége, felsőház, 5. forduló, Gyömrő, 02.13., 14.40
Érdi VSE – FC Hatvan
U17, Pest megyei Futsal7vége, délnyugati csoport, alsóház, 5. forduló, Aramis Csarnok, Budaörs, 02.12., 18.40
Érdi VSE – Diósdi TC
U16, Regionális bajnokság, Déli csoport, 14. forduló, 02.12., 12.00
Érdi VSE – Mohácsi TE 1888
U15, Pest megyei Futsal7vége, délnyugati csoport, középház, 5. forduló, Szigetszentmiklós, 02.13., 14.40
Kastélydombi SE – Érdi VSE II
U15, Pest megyei Futsal7vége, délnyugati csoport, alsóház, 4. forduló, Törökbálint, 02.13., 12.00
Érdi VSE I – Százhalombattai VUK SE
U13, Pest megyei Futsal7vége, II. osztály, délnyugati csoport, alsóház, 5. forduló, Szigetszentmiklós, 02.13.
8.00: Inárcs VSE – Érdi VSE
9.50: Érdi VSE – Dömsödi USE
U8, Budapesti Futsalbajnokság, alapszakasz, Kiss János Altábornagy utcai tornaterem, 4. játéknap, 02.13.
10.20: Érdi VSE – ASI DSE
11.40: Rubeola FC II – Érdi VSE

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email