22_03_29_erdmost_nincskep

A fiatalok és az idősek biztonsága közös felelősségünk

22_03_29_erdmost_nincskep

A fiatalok és az idősek biztonsága közös felelősségünk

Idén február 8-án tartották a Biztonságos Internet Napját, aminek célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül mintegy 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz rendőr százados az ÉRD FM 101.3 reggeli műsorában beszélt arról, hogyan kell az internetet „okosan” használni. A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy segíthetünk idős szeretteinknek eligazodni az internet világában.

Az internetet egyre fiatalabb korban, sok esetben akár már 6 éves kor alatt kezdik használni a gyermekek és a tudatosság, élettapasztalatuk hiánya miatt fokozottan veszélyeztetettek.

Az információszerzés, a tanulás és a kikapcsolódás mellett káros tartalmakkal is találkozhatnak, illetve túl sok időt tölthetnek online, legtöbbször bármilyen ellenőrzés nélkül. Léteznek viszont olyan technikai megoldások, amelyek segítségével ezek a veszélyek csökkenthetők. Az internetet egyre fiatalabb korban kezdik használni a gyermekek és emiatt fokozottan veszélyeztetettek. Az információszerzés, a tanulás és a kikapcsolódás mellett káros tartalmakkal is találkozhatnak, illetve túl sok időt tölthetnek online, legtöbbször bármilyen ellenőrzés nélkül.

Léteznek viszont olyan technika megoldások, amelyek segítségével ezek a veszélyek csökkenthetők. A technikai megoldások sem helyettesítik azonban a tudatos internethasználatra történő nevelést, a veszélyek és a biztonságos internetezés szabályainak megismertetését.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email