22_03_29_erdmost_nincskep

Feloldották a zárlatot az érdi idősotthonban

22_03_29_erdmost_nincskep

Feloldották a zárlatot az érdi idősotthonban

A Topoly utcai idősotthon lakóinak mintegy fele, és velük együtt sok gondozó esett át januárban a koronavírus-fertőzésen. Enyhe tünetekkel, illetve tünetmentesen zajlott le az időseknél a betegség, a zárlatot pedig a hónap végén feloldották az önkormányzati intézményben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Omikron bejött, körülnézett, aztán távozott – így fogalmazott Szilaj Krisztina tagintézmény-vezető, mikor arról kérdeztük, voltak-e fertőzöttek mostanában az idősotthonban.

Az intézmény lakóit háromszor is beoltották (legutóbb augusztusban), és mindenki enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen esett át a fertőzésen januárban. Kórházba senkit nem kellett szállítani, ugyanakkor az intézményben (ahogy a jogszabályok előírják) zárlatot rendeltek el, azaz senki nem hagyhatta el az otthont, és látogatókat sem fogadhattak. A maszkhasználatra is odafigyeltek.

A három hét alatt szüneteltek a közösségi foglalkozások, az étkezéseket sem a közös helyiségben szervezték, a szobájukba (eldobható tányérokon) kapták az ételt az idősek. A tüneteket mutatókat, valamint a szobatársaikat tesztelték, pozitív eredmény esetén izolálták őket, állapotukat figyelemmel kísérték. 

A zárlatot január 31-én oldották fel, azóta visszatért az élet a rendes kerékvágásába, és remélhetőleg a márciusi kiállítást már meg tudják tartani az idősek otthonában.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email