_alx0022

„Érd legyen a megyeszékhely!”

_alx0022

„Érd legyen a megyeszékhely!”

Nagyinterjút adott a Budapestkörnyéke.hu-nak Csőzik László, Érd polgármestere, aki az utak aszfaltozásáról, a gazdaság helyi helyzetéről, az infrastruktúra állapotáról, az Aradszki Andrással és Bősz Anettel való kapcsolatáról és a csatornapénzek visszafizetéséről is beszélt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester kifejtette Érd 450 kilométeres úthálózatának csaknem fele földút, amely elsősorban amiatt van, mert Érd forráshiányos település. Kitért rá, ez a ’90-es évekre vezethető vissza, amikor „a mából nézve rosszul értelmezett iparpolitikát folytattak” – fogalmazott a polgármester, megjegyezve azt is, hogy az adóbevételek miatt az infrastruktúra állapota nem elégséges.

Csőzik László arról is beszélt, hogy 2019 ősze óta nyolcezren költöztek Érdre, melynek köszönhetően a vállalkozások száma 7700-ról 12 500-ra duzzadt, így a városnak is lettek többletbevételei, melyekből ősszel aszfaltozni kezdtek, ugyanakkor legalább két bölcsődére, négy óvodára és egy nagy iskolára szükség lenne az igények kielégítésékez.

A Modern Városok Programmal kapcsolatban Csőzik László ismertette, az jól halad, de üdvözölnék, ha lenne Modern Városok Program 2. is, mert 2024 elejére több beruházás is kifut.

„Átadjuk a magasépítési beruházások sorát, és lesz egy nagy dömping jövőre, amikor az uniós támogatási részéből, a VEKOP, Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból hat-nyolc csomópont épül Érden”

– mondta Érd polgármestere.

Csőzik László korábban megígérte az érdieknek, hogy a csatornázásra egykor háztartásonként befizetett 250 ezer forintot visszakapják. Ezzel kapcsolatban a polgármester két lehetőséget vázolt fel. Az egyik a kormányváltás, amelynek köszönhetően a lakosok egyszeri támogatásként kapnák vissza a pénzüket, vagy ha nem lesz kormányváltás, akkor 2023 környékétől részletekben fizetnék vissza a pénzt.

„Úgy számolok, ha minden évben két-háromszázmillió forintot tudunk erre fordítani, akkor az évtized végére vissza tudjuk adni a pénzeket”

– fogalmazott Csőzik László.

Aradszki András országgyűlési képviselővel való kapcsolatáról úgy fogalmazott, „úgy tűnt, menni fog, de rögtön az elején kiderült számomra, hogy valamiért ő nem érdekelt benne.”

Csőzik László feleségéről, az ellenzék jelöltjeként induló Bősz Anettről úgy fogalmazott, „Olyan, mint egy munkagép, aki megy, csinálja, nem spórolja meg a konfliktusokat, nem megy bele játszmákba, hanem egyszerűen nyílt sisakkal teszi a dolgát. Én azt fogom tőle nyilván kérni ebben a helyzetben, hogy segítse hozzá Érdet a plusz forrásokhoz, úgy, hogy közben a környező településeknek is bőven jusson pénz.”

Érd polgármestere az interjúban beszélt továbbá politikusi múltjáról, az agglomeráció és a főváros összefogásáról, a Duna-part fejlesztési lehetőségeiről és Érd jövőjéről is.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email