22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton indul a kampány

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton indul a kampány

Február 12-én, szombaton indul a választásokat megelőző ajánlásgyűjtés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezen a héten elindul a 2022-es országgyűlési választási kampány. A jelölteknek elsőként 500 érvényes aláírást kell összegyűjteniük a választókörzetükből, hogy hivatalosan is rákerülhessenek a szavazólapra.

Egy választó több jelöltet is ajánlhat, ez a többes ajánlás, de majd csak egyre szavazhat április 3-án. Országos listát pedig majd az a párt állíthat, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni jelöltet állított. Vagyis az ajánlásgyűjtés a jelölt- és listaállítási folyamat fontos része: nemcsak az indulás joga, hanem az egyéni jelölt, de akár pártja politikai jövője is függhet attól, sikerül-e az 500 aláírást összegyűjteni.

Február 12-től az állampolgárok online ellenőrizhetik le saját ajánlásaikat – erre Magyarországon most lesz először lehetőségük a választóknak.

Ez a lehetőség a valasztas.hu oldalon, illetve a magyarorszag.hu oldalon keresztül is elérhető lesz. Az ellenőrzést kérőnek viszont azonosítania kell magát, hiszen személyes adatokról van szó, sőt, mivel politikai vélemény beazonosítását teszi lehetővé, az ajánlás különleges személyes adat. Az azonosítás történhet majd ügyfélkapus felhasználónév és jelszó megadásával, elektronikus személyi igazolvánnyal, részleges kódú telefonos azonosítással vagy videós azonosítással is (személyesen vagy papír alapon benyújtott kérelem útján eddig is volt lehetőség a lekérdezésre, ez is megmarad).

Az online lekérdezésnél a sikeres azonosítást követően az ügyfél kiválaszthatja, mely választási eseménnyel kapcsolatban kéri az adatokat. Így juthat el az ajánlásai ellenőrzéséig, ahol látni fogja, hányszor szerepel az ajánlása, és pontosan melyik jelölteket ajánlotta, és azok pedig melyik jelölő szervezethez vagy párthoz tartoznak. Így, a naprakész adatokat látva könnyen csekkolhatja a választó, hogy a listán szereplő jelölteknek valóban aláírt-e, adott-e nekik ajánlást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email