22_03_29_erdmost_nincskep

Magyarország rendezi idén az úszó-világbajnokságot

22_03_29_erdmost_nincskep

Magyarország rendezi idén az úszó-világbajnokságot

Nem építenek új uszodákat a vizes világbajnokságra, „azt használjuk, ami adott” - nyilatkozta az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. Hétfőn jelentették be, hogy a magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont a vb-nek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budapesten megrendezésre kerülő rendkívüli nyári vizes világbajnokság „ezúttal csakis a meglévő létesítményekben zajlik majd: az úszás és a műugrás a Duna Arénában, a műúszás a margitszigeti Hajós-Széchy-uszodában, a vízilabda a Hajós ötvenese mellett ellátogat Debrecenbe, valamint a vadonatúj soproni és szegedi komplexumba, míg a nyíltvízi úszók a tervek szerint a tavalyi Eb-n kiválóan debütált Lupa-tavi helyszínen küzdenek majd – közölte az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. 

Idén Fukuokában került volna sor az eredetileg 2021-ről elhalasztott vb-re, ám a FINA a múlt kedden erősítette meg hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel eltolt, 2022. május 13-29-re tervezett eseményt 2023. július 14-30. között bonyolítják le, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják.

A nemzetközi szövetség a 2022-es budapesti vb-ről hozott mostani döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.

Hallgassa meg az ÉRD FM 101.3 interjúját!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email