gonczarpadpark_szhb_220203_vezerfb

Göncz Árpádra emlékeztek Százhalombattán

gonczarpadpark_szhb_220203_vezerfb

Göncz Árpádra emlékeztek Százhalombattán

Az 1922. február 10-én, azaz 100 évvel ezelőtt született Göncz Árpádra, a Magyar Köztársaság egykori elnökére, íróra, műfordítóra emlékezett meg Százhalombatta városvezetése, hiszen a néhai politikus a település díszpolgára volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere közösségi oldalán felhívta a figyelmet, a város már 2019-ben, Göncz Árpád halálának negyedik évfordulója alkalmából is csatlakozott az országos megemlékezéshez, illetve már halálának évében, 2015-ben is közterületet neveztek el róla Százhalombattán, melynek díszpolgára volt.

A város vezetése a néhai köztársasági elnök születésének századik évfordulója alkalmából is megemlékezett az egykori politikusról, akinek tiszteletére még 2019-ben ültettek emlékfát a róla elnevezett parkban.

„A ginkgo biloba fa különleges, városunkban egyedülálló, amellyel emléket állítottunk városunk díszpolgárának, aki 1998. április 28-án avatta fel és adta át a nagyközönségnek a Régészeti Park területén a városnak nevet adó százhalmok egyikét. A megemlékezést Göncz Árpád fia, Göncz Dániel is megtisztelte, aki háláját és köszönetét fejezte ki a városnak édesapja emlékének megőrzéséért” – fogalmazott Vezér Mihály közösségi oldalán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email