szucsg

„Túlzott vágyakkal kezdtük el a munkát”

szucsg

„Túlzott vágyakkal kezdtük el a munkát”

A hatos számú választókerület önkormányzati képviselője, Érd alpolgármestere értékelte az elmúlt évet az Érd TV Párbeszéd című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szűcs Gábor szerint ahhoz képest, amit a lehetőségek és a realitások engedtek, jóval túlteljesítette a terveket a városvezetés. Ha azonban ahhoz viszonyítja, hogy a kezdetekkor mi mindent szerettek volna elérni, akkor csak 60-70 százalékban elégedett. Mint mondta, ellenzékben mindig a tenni akarás és a nagy álmok kergetése motiválta, ami természetesen a városvezetés tagjaként is megmaradt, de már látja, hogy a realitások behatárolják a lehetőségeket:

„Mindannyian túlzott vágyakkal, túlzott álmokkal kezdtük el a munkát, de 2019 októberében senki nem gondolta volna, hogy egy világjárvánnyal kezdjük a munkát, amire aztán rakódott a különböző források megvonása. Hiába vannak jó ötletek, hiába van tenni akarás, hiába van egy jó szövetség, ha nincsen forrás hozzá.”

Szűcs Gábor úgy gondolja, sokkal nyitottabbak, mint elődeik voltak, próbálnak ténylegesen népképviseletként működni, és minden felmerülő problémára megoldást találni. A képviselő arról is beszélt, hogy a hatos számú választókerületben két utca újult meg teljesen. Az egyik a Keserűfű utca, ahová minimális vízelvezetés is került, amivel a nagy esőzéseken kívüli problémákat majdhogynem sikerült megoldani. Ezt követte a Fürdő utca alatti áteresz bővítése. A Dagály utca szilárd burkolatú felújítása régi adóssága volt már a városnak. Valószínűleg idén tavasszal a Liliom utca is sorra kerül, mely szintén aszfaltot kap majd. Hozzátette, zajlanak a vasúti helyreállítás hoz kapcsolódó útépítések is.

„Fontos előrelépés, hogy a Gyár utca és a Tétényi utca között világítással is rendelkező gyalogátkelő létesült, korábban ugyanis sokan a vasúti síneken mentek át, és rendezettebb lett maga az érdligeti vasútállomás is, az más kérdés, hogy azóta milyen károkozások történtek.”

Kijavítják a Porcsinrózsa utcát teljes hosszában, és az érdligeti vasútállomás Porcsinrózsa felőli parkoló részét is. A vízelvezetést felújítják, illetve a burkolat is megújul, és a Szegfű utca és a Szalvia utca is szilárd burkolatot kap majd.

A Papi földeket Szűcs Gábor véleménye szerint sikerül rendben tartani, a parkban nem ér nyakig a gaz, de a hasznosítás területén még temérdek a feladat, többek között kültéri fitneszeszközök telepítésére gondol, de felmerült az is, hogy a horgászok számára is lehetőséget biztosítanának. A képviselő ígéretet tett arra, hogy már idén látható szolgáltatásbővítés fog történni a Papi földeken.

A Felsővölgyi és az Alsóvölgyi úton történt forgalomcsillapításról is szó esett, előbbin virágládák, utóbbin forgalomcsillapító küszöbök kihelyezése hozta el a megoldást. A Fürdő utcában forgalomcsillapító küszöböket helyeztek ki, és az utca bizonyos részei egyirányúvá váltak.

Szűcs Gábor alpolgármester ként legfontosabb feladatának a városüzemeltetést és az azzal összefüggő feladatokat tartja, de kiemelte azt is, hogy hozzá tartoznak a sportügyek is, és Lengyel Péterrel, a Sportbizottság elnökével nagyon jól tudnak együttműködni. A panaszbejelentő rendszer az ÉKFI-nél komoly fejlődésen ment keresztül, ami nagy előrelépés. Míg korábban semmi nyomon követés nem volt a bejelentések tekintetében, tavaly óta ezt már másként kezelik. Az alpolgármester végül a társasházak építése kapcsán elmondta, hogy önmagában nem a társasházak építésével van a baj, hanem azzal, hogy egy többgenerációs családi házból teljesen szabálytalanul soklakásos épületet hoznak létre. Hozzátette, ezzel a nyugodt, kertvárosi részeket lehetetlenítik el. Ezt szeretnék megakadályozni, akár a Helyi Építési Szabályzat módosításával.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email