22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: szépen fejlődnek a legkisebb Farkasok

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: szépen fejlődnek a legkisebb Farkasok

A tucatnyi, kifejezetten tehetséges játékos mellett egyre többen kerülnek át a HokiSuli Programból a Kárpáti Farkasok U8-as jégkorongozói közé, ennek köszönhetően ez a korosztály hatvan (!) gyermekkel dolgozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kárpáti Farkasok évente több alkalommal tart toborzót az óvodás, illetve első és második évfolyamos gyermekeknek, hogy a HokiSuli Programban megtanuljanak korcsolyázni és ha megtetszett nekik, akkor átkerüljenek a klub szupermini csapatához.

Mint Csibi József, az U8-asok vezetőedzője a klub honlapján kifejtette, a másfél-két éve velük dolgozó gyermekeket már érdemes kifejezetten erős tornákra is vinni, de rajtuk kívül is több tehetséges gyermek került át a HokiSuli Programból.

„Egész szépen helytállunk és felvesszük a versenyt a nagy klubokkal”

– húzta alá Csibi József, megjegyezve, miután ebben a korosztályban nem számolják az eredményt, az másodlagos, de jó játékkal is ki lehet kapni.

„Én mindig azt nézem, hogy amit kérek tőlük, meg amit tanítok, azt visszakapjam a jégen. Minél több tornát, minél több mérkőzést játszottak a gyerekek, annál jobban szolgálja a fejlődésüket”

– fogalmazott Csibi József, hozzátéve, a játékosok leginkább a mérkőzéseken tudnak kibontakozni és ott szereznek sikerélményt.

Az U8-as korosztály vezetőedzője kiemelte, hogy a korcsolyázást ősszel megtanuló gyermekek közül már sokat átemeltek a csapathoz, de már a januárban induló új évadon is látott tehetségeket, akik akár már tavasszal átkerülhetnek a klubhoz.

„Jelenleg hatvan fős létszámmal dolgozunk az U8-ban, így nem egyszerű a versenyeztetés, mivel tizenkét gyerek nevezhető egy mérkőzésre, de azért próbálunk mindenkinek lehetőséget biztosítani”

– zárta szavait Csibi József.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email