1642598298-temp-ggglkg_cikktorzs1x

Tíz évet már ült börtönben emberölésért az érdi gyilkossággal gyanúsított férfi

1642598298-temp-ggglkg_cikktorzs1x

Tíz évet már ült börtönben emberölésért az érdi gyilkossággal gyanúsított férfi

Ült már börtönben emberölésért az a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy bőrövvel fojtotta meg volt munkatársát, egy 33 éves érdi férfit. A holttestet napokkal az eset után, a Duna-parton találták meg. Három nappal később kikérdezték az elkövetéssel gyanúsított férfit, aki megtört.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 33 éves támadó kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A férfi korábban tíz évet ült börtönben, szintén emberölésért, a Telex megszerezte a Blikk cikkében említett káptalanfai ügyben született ítéletet. Ez alapján a férfit másodrendű vádlottként előbb 2008 januárjában találta bűnösnek a Veszprém Megyei Bíróság társtettesként nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért, majd az ítéletet helybenhagyta 2008 szeptemberében a Győri Ítélőtábla.

A most 33 éves férfit 12 év börtönre és 8 év közügyekről eltiltásra ítélték, amiért 2006-ban a társaival agyonvert egy 78 éves férfit káptalanfai otthonában. A férfi az ügy másodrendű vádlottja volt, az ítéletben az áll, hogy kétszer is fejbe rúgta a földön fekvő idős embert, és „rá is toppantott a torkára”.

Az ítéletből az is kiderül, hogy nem a káptalanfai gyilkosság volt az első ügye, már előtte is volt bűnözői múltja, 2002-ben lopás, 2003-ban vagyon elleni bűncselekmény miatt állt próbára bocsátás hatálya alatt, majd a Veszprémi Városi Bíróság 2005-ös jogerős ítélete alapján öt hónap fogházbüntetést kapott, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették, mert pártfogó felügyelet alatt állt. A férfi az általános iskola 7 osztályát végezte el, fogvatartása előtt alkalmi munkákból élt, havonta 45 000 Ft jövedelemmel rendelkezett, vagyona pedig egy házrész volt.

A 2008-as ítélet szerint a férfi személyiségzavaros, de nem elmebeteg, nem szenvedett sem tudatzavarban, sem gyengeelméjűségben, sem szellemi leépülésben a gyilkosság elkövetésének idején sem. „A vádlott képes volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, és e felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson” – olvasható az akkori ítéletben.

Ahogyan a 2006-os gyilkosság után, a férfi most is beismerő vallomást tett a kihallgatása során, jelenleg emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email