brunnerkubassek1_220117

Aki lefesthette India nagyjait

brunnerkubassek1_220117

Aki lefesthette India nagyjait

20-án konferenciával, 25-én könyvbemutatóval várja az érdeklődőket a Magyar Földrajzi Múzeum. A Magyar Földrajzi Társasághoz köthető konferencia már telt házas, a Brunner Erzsébet festőművész különleges életéről és munkásságáról szóló kötet bemutatójára azonban még regisztrálhatnak az érdeklődők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Január 20-án, csütörtökön 10 órától Mozaikok és arcok a Magyar Földrajzi Társaság történetéből címmel tartanak konferenciát a Magyar Földrajzi Múzeumban. 

A jubileumi év fővédnöke Habsburg György Magyarország párizsi nagykövete. Dr. Csőzik László Érd Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője után a konferenciát Dr. Lóczy Dénes, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke, egyetemi tanár nyitja meg.Ezt követően tizenhét, körülbelül 15 perces előadást tartanak, majd Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójának előadásai után az Ormos Zoltán által rendezett Cholnoky Jenő filmet mutatják be.

Mint Kubassek János múzeumigazgatótól megtudtuk, a konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, és olyan sokan jelentkeztek, hogy elfogytak a szabad helyek. A múzeum következő programjára viszont még várják az érdeklődőket. Ez dr. Lázár Imre könyvbemutatója lesz, január 25-én, 17 órától. A szerző Brunner Erzsébet, a nálunk kevéssé ismert, de Indiában és a világ több táján annál elismertebb magyar festőművész életét mutatja be – egy olyan különleges asszonyét, aki lefestette Rabindranath Tagorét, jó barátságban volt Indira Gandhival, Jacqueline Kennedy pedig a Fehér Házba vitte magával az egyik képét.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email