22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyi üdvözlet

22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyi üdvözlet

Érdi egyházak, felekezetek, gyülekezetek vezetői osztják meg olvasóinkkal ünnepi gondolataikat - hogy advent utolsó napjai ne csak a rohanásról, hanem a ráhangolódásról, a lecsendesedésről is szóljanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Különösen fontos ez most, amikor a világjárvány miatt sokan veszítették el szeretteiket, munkájukat, biztonságérzetüket, és még több szükségük van a lelki támogatásra.

A lélek az, ami igazán éltet – Fodor Nándor, Kései Eső Gyülekezet

”Az oltás életet ment”, persze csak akkor, ha az ember hagyja magát beoltatni. Micsoda áldozatokat hozunk, hogy életet mentsünk! De mi is, milyen is az az élet, amit ennyire meg akarunk menteni? Mennyit ér? Van ennél fontosabb? Van ennél fontosabb! Éppen az, amiről a mindenre elszánt életmentés közben gyakran megfeledkezünk: a lélek. Pedig a lélek az, ami igazán éltet. Nélküle az élet nem Élet, csak lét: miénk lehet az egész világ, de ha a lelkünk kárt vall, akkor… Vajon azt ki gyógyítja meg, ki menti meg? Olyan oltás nincs. Nincs az a földi erő vagy intellektus, ami képes erre. Ehhez már több kell! Valami isteni megoldás, ’emberi csomagolásban’ – Karácsony! Jézus mondja: ”Azért jöttem, hogy Életük legyen, sőt, hogy bőségben Éljenek.”. Az Élet-mentéshez nincs szükség saját áldozathozatalra, Isten már meghozta a szükséges áldozatot. Ez az Ő karácsonyi ajándéka: Jézus Életet Ment, persze csak akkor, ha az ember hagyja magát…

A próféciából valóság lett – Fórizs Gyula Zsolt baptista lelkipásztor

Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!

(Ézsaiás 9:5) Az Ó Szövetségben ígéretként hangzott a fenti gondolat. Jézus születésével a próféciából valóság lett.

Várakozunk arra, hogy az uralmat Ő gyakorolja teljes mértékben. Amikor ez bekövetkezik, ami most még reménység, azt átéljük: letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

(Jelenések 21:4) A mögöttünk lévő időszakban átjárt bennünket a fájdalom, a gyász, sokszor folytak a könnyeink, de a közelgő karácsony arra emlékeztet, el fog jönni az idő, amikor mindezek nélkül ünneplünk, Jézus visszaérkezésekor.

Áldott Karácsonyt!

A tízparancsolat szellemében élni – Hidasi Endre, a Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület elnöke

Az a legfontosabb, hogy vagyunk. Kívánom mindenkinek – a családomnak, a zsidó közösségnek, Érd város minden polgárának, minden magyarországi lakosnak –, hogy élje túl a pandémiát, és minél kevesebb áldozatot kelljen elsiratnunk. Legyen velünk az Úr minden szeretete, bölcsessége, és kívánom, hogy mindenki hosszú-hosszú időn keresztül legyen a közösség tagja.

Az lenne a legcsodálatosabb, ha a tízparancsolatnak nem a szövegét, hanem a szellemét akarnák betartani az emberek. Ha ebben a szellemben élnének, sokkal kevesebb probléma lenne a világban, nem lennének konfliktusok, háborúk, békétlenség, sokkal tisztább és erkölcsösebb lenne a világ.

Mindenkinek a magam és a közösségem nevében nagyon kellemes ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok.

Krisztus ma rád ragyog – Kruppa Levente görögkatolikus parókus

Krisztus legyen karácsonyi ünneplésünk középpontja. Reá gondoljunk, amikor megajándékozzuk egymást, amikor szeretettel vesszük körül családunkat, különösen a gyerekeket, az időseket és a betegeket, amikor kiterjesztjük segítő szeretetünket a legjobban rászorulók felé, vagy amikor van egy kedves szavunk azokhoz is, akikkel már régen nem beszéltünk. Jézus gyönge, kiszolgáltatott, szegény és gondoskodásra szoruló. Ilyen embert keress ma. Akkor találkozol Krisztussal, és olyan örömöd lesz, amit soha el nem akarsz majd engedni. Ha keresel, akkor találsz ilyen embert. S akik megtalálják egymást, azok boldogok most karácsonykor, és mindörökké.

Személyre szóló ajándék – Labossa Péter evangélikus lelkész

Karácsony örök érvényű üzenete az  evangélium: Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát, az Úr Jézust adta, hogy aki hisz, Őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen! (János evangéliuma 3,16) Isten szeret! Az Úr Jézus által Üdvözítőt – Szabadítót adott. Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? (Pál levele a rómaiakhoz 8,32) Személyre szóló ajándékot kínál mindenkinek. Ragadjuk meg személyes hittel az Úr Jézust, éljünk az Istennel való élet-az Üdvösség ajándékával!  Isten szeretete az Úr Jézus által járja át, elevenítse meg életünket, Ő tegye örömtelivé mindannyiunk ünnepét! 

Ne féljetek! – Vassné Baki Ilona református lelkész

A karácsony történetében, Jézus születésének történetében újra meg újra fölhangzik az Úr Isten biztató szava: Ne félj!

„Ne félj – Mária! Az Úr van veled”. Soha nem látott, nem tapasztalt, ismeretlen új történik benned és veled: Krisztushordozóvá leszel. Ne félj megnyitni a szívedet, lelkedet előtte, neki. Ne félj Isten közelségétől, tetteitől, mert örömöt és boldogságot találsz a vele való egységben. És miért csak Mária szíve telhetett meg örömmel és boldogsággal? A Krisztus lelkünkbe való befogadása, hordozása esélye – mindannyiunké.

Isten nem akar átverni, megalázni, megszégyeníteni. Ha elfogadod az ajándékot: látni fogod, tapasztalni fogod, hogyan munkálkodik az életedben a hozzád (is) közeljött Isten. „Igaz emberséged” jutalma és kincse lesz, hogy láthatod, Isten igaz mondó Úr és láthatod a Gyermekben beteljesedő ígéreteket, próféciákat, régóta sóvárgott reménységet. Benne eljött, megérkezett, hozzád egészen közel jött az Uraknak Ura, testet öltött az élő Isten.

„Ti ne féljetek”, mert Aki Betlehembe eljött: naponként velünk van, velünk vándorol, az életünk útjain, ígérete szerint velünk van minden napon a világ végezetéig, velünk van minden életállapotban, minden élethelyzetben, velünk emeli terheinket és keresztjeinket, velünk van életben és halálban, és azon túl is.

Szívből kívánom, hogy napról napra találkozzunk a hozzánk érkezett Úr Jézus Krisztussal, hogy boldog karácsonyunk és boldog hétköznapjaink legyenek.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email