22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: bronzos évzárás Kőrösi Ágnestől

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: bronzos évzárás Kőrösi Ágnestől

A torna első kiemeltjét, a világranglista 70. helyén álló francia Yaelle Hoyaux-t is legyőzve bronzérmesként végzett a 2021-es esztendő utolsó nemzetközi versenyén, a Milánóban rendezett Decathlon Perfly viadalon Kőrösi Ágnes, az Érdi VSE válogatott tollaslabdázója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legfrissebb világranglistán 143. Kőrösi előbb a szlovén Petra Polancot magabiztos játékkal győzte le 2:1-re, majd a cseh Sabina Milova ellen mindössze 23 perc alatt nyert 2:0-ra.

A negyeddöntőben a verseny első kiemeltje, a világranglista 70. helyén álló Yaelle Hoyaux volt az érdi sportoló ellenfele, aki nagyszerű teljesítménnyel, két kiélezett játszmában győzött 2:0-ra, biztossá téve az éremszerzést.

„Az első meccsemet egy olyan lánnyal játszottam, akitől egy hónappal ezelőtt kikaptam, de most nagyon győzni akartam. A második mérkőzésen kicsit sebességben és fejben is leeresztettem, mert este 10-kor játszottunk, de lényegében sima volt. A negyeddöntőben az első kiemelt francia lánnyal játszottam, aki ellen végig én domináltam és tudtam azt a sebességet és intenzitást hozni, mint amit a fél évvel ezelőtti Európa-bajnokságon, sőt, még összeszedettebb és gyorsabb is voltam, mint akkor”

– fogalmazott Kőrösi Ágnes, aki a döntőbe jutásért rendezett mérkőzésen egy makacs sérülés miatt nem bírt a tornát később megnyerő ukrán Polina Buhrovával, aki 21:16, 21:18-ra nyert.

Mint Kőrösi ismertette, a lábán lévő vízhólyagból vérhólyag lett, amelyet hiába próbáltak kezelni a helyszínen, elmondása szerint az előrefelé mozgást a seb miatt nem tudta olyan gyorsan végrehajtani a mérkőzésen, mint kellett volna, pedig fizikálisan kiváló állapotban érezte magát. Igaz, megjegyezte, úgy érezte, nem választott megfelelő taktikát sem ellenfelével szemben.

Kőrösi Ágnes érdeklődésünkre elmondta, azért is bír különös fontossággal számára a bronzérem, mert az nyolcaddöntővel záródó Európa-bajnokság mellett csak egy nemzetközi versenyen tudta igazán kiadni magából a maximumot, de ez Milánóban ismét sikerült neki.

A 2021-es évvel kapcsolatban a válogatott tollaslabdázó megjegyezte, szeptember és december között voltak hullámvölgyei, amely miatt sok versenye nem úgy sikerült, mint ahogy szerette volna, de az olasz versenyre visszajött az a formája, ami előtte megvolt.

Kőrösi Ágnes ismertette, mozgalmas év van mögötte, hiszen a versenyek mellett két hetet Dániában edzőtáborozott, több nemzetközi viadalon is részt vett, illetve klubszinten az Érdi VSE mellett egy cseh és egy francia egyesület versenyzőjeként több csapatbajnoki megméretésen is helyt kellett állnia.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email