22_03_29_erdmost_nincskep

Nagymacska tartja izgalomban az országot

22_03_29_erdmost_nincskep

Nagymacska tartja izgalomban az országot

Napok óta izgalomban tartja az országot a hír, miszerint egy fekete párduc garázdálkodik Kiskunhalason, a rendőrség az állat lehetséges nyomait is megtalálta. Az Érd FM 101,3 Bundáskenyér című műsorában munkatársaink Both Zoltán vadállatbefogóval beszélgettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Both Zoltán azzal kezdte, hogy a rendőrség megállapította, hogy a felvétel valós és nagymacska szakértők a lábnyomokat megvizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy valóban egy nagymacskától származik a lábnyom, nem pedig egy jól meghízott kandúrtól. Hozzátette, hogy a szomszédos országokból sajnos be lehet szerezni feketén ilyen jószágot és valószínűleg fiatal korában került be az országba.

Szerinte egyébként a felvételen is lehet látni, hogy ez egy nagymacska, hiszen egy házi macska egészen másképp sétálgat a mezőn, más a járása.

Fontosnak tartotta elmondani, hogy bárki találkozik az állattal, értesítse a hatóságot, és a szakemberek már fel vannak készülve a nagymacska befogására, altatására, hogy szállítható állapotba kerüljön. Úgy tudja, hogy a Fővárosi Állat – és Növénykert készen áll a befogadására.

A szakember arról is beszélt, hogy bár hozzászokhatott ehhez a klímához az állat, viszont az, hogy nem kap enni a gazdájától, nem táplálkozik, és az időjárás együtt azt eredményezheti, hogy legyengül az állat. Szerinte nem kizárt, hogy az emberek közelébe merészkedik, hogy beszerezze a táplálékot a ház körüli állatok formájában.

A vadállatbefogó úgy véli, előbb-utóbb meg fogják találni a fekete párducot, és reméli egészségesen, nem legyengült állapotában bukkannak rá.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email