22_03_29_erdmost_nincskep

Emlékház és múzeum létrehozását tervezik Sóskúton

22_03_29_erdmost_nincskep

Emlékház és múzeum létrehozását tervezik Sóskúton

Több fontos helyi ingatlant vásárolt a sóskúti önkormányzat, amely a Fő utca 30 és 32 alatti Andreetti-ház vagy Redut néven ismert épületből König Ferenc polgármester elképzelése szerint emlékházat és múzeumot alakíthat ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Sóskúti Híradó című lapban König Ferenc polgármester beszámolt róla, a képviselő-testület már az elmúlt években is fontosnak tartotta, hogy az ingatlaneladásokból vagy adóbevételből befolyó bevételekből ne csak beruházásokat valósítsanak meg, hanem olyan értékes ingatlanokat szerezzenek meg a településnek, amelyek már jelenleg vagy hosszabb távon szolgálják a falu közösségét.

Ismertette, megvásárolták a Kossuth Lajos utca 8 szám alatti telket és a felépített szuterént, valamint a mellette lévő házat, melyet már el is bontottak, mert életveszélyes állapotban volt.

Megvették a Községháza épületével szemben lévő, Fő utca 1. szám alatti ingatlant is, melyet a Szabadság tér átépítése miatt más célra hasznosítanának.

Árverésen vették meg a Fő utca 24. szám alatti ingatlant, ahol korábban vendéglő és bolt működött, mely a faluközpont szerves része és a későbbiekben az önkormányzat más célú fejlesztési területévé válhat.

König Ferenc kiemelte a Sóskút jelképévé váló épületet, a Fő utca 30 és 32 szám alatti Andreetti-ház vagy Redut néven ismert ingatlant, mely 1998-ig volt az önkormányzat tulajdonában.

A polgármester ismertette, 

elképzelésük szerint olyan emlékházat és múzeumot szeretnének benne létesíteni, mely megőrizné a település őseinek hagyományát és életét.

Megjegyezte, az épületet vétek lakóépületként fenntartani, kötelezően a falu közösségi céljait kell biztosítania.

“Aki arra jár, láthatja, hogy bár elég jó állapotban van – köszönhetően a régebbi tulajdonosoknak –, de még jelentős összeget kell ráköltenünk a következő években, hogy mind az épület, mind a környezete méltó legyen ahhoz a célhoz, amit a képviselő-testület kijelölt”

– fogalmazott König Ferenc.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email