22_03_29_erdmost_nincskep

Meggyújtották a hit gyertyáját

22_03_29_erdmost_nincskep

Meggyújtották a hit gyertyáját

A vírusveszély miatt nem tervezett hosszabb műsort a város, mégis nagyon sokan eljöttek megnézni, hogy gyullad meg az első gyertya Érd adventi koszorúján. Hesz Ádám zenéje, Fórizs Gyula Zsolt szavai, Dani Gyöngyi üdvözlete és Csőzik László köszöntője varázsolta ünnepivé a hangulatot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Örülök, hogy ez a város a bajban is összetart. Nagyon fontosnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg azt, hogy a család és a nemzet között legyen még egy olyan közösség, amihez jó tartoznunk, amire mindig gondolhatunk, ha bajba kerülünk, és az identitásunk része. Ez lehet az érdiségünk is” – mondta Csőzik László polgármester az első adventi gyertya meggyújtása után mondott köszöntőjében. A városvezető Pilinszky János szavait idézte: az advent nem más, mint a várakozás megszentelése, amikor nemcsak magunkba, hanem a jövő felé is fordulunk, és örömteli várakozással nézünk a ránk váró események felé.

Fórizs Gyula Zsolt baptista lelkipásztor szintén a várakozásról beszélt, és az első gyertyáról, a hit gyertyájáról, és arról, hogy bizonyos helyzetekben a hitünk olyan ingadozó, pislákoló lehet, mint a gyertya lángja, főleg a jelenlegi nehéz helyzetben. Ahogy mi gyertyát gyújtottunk, Isten meg akarja gyújtani a mi mécsesünket, ha kialudt, ha pislog, hogy hozzá igazodva mi fényt, utat mutathassunk másoknak. Isten szava olyan, mint egy lámpás – hangsúlyozta .

Dani Gyöngyi paralimpikon is köszöntötte a résztvevőket. Az Érden élő vívó Csőzik László polgármesterrel, és a kézilabdacsapat két tagjával, Kiss Dorottya Zsófiával és Zimek Krisztinával együtt gyújtotta meg a hit gyertyáját. Az ünnepségen Hesz Ádám énekelt és gitározott.

Aki nem jött el, az Érdmost közösségi oldalán megtekintheti a gyertyagyújtásról készített teljes, élő videót, ezen a vasárnapon pedig ellátogathat a következő gyertya meggyújtására.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email