marianum_191118

Nyílt nap a Marianumban a végzősöknek

Betekintést nyertek a nyolcadik évfolyamba járó tanulók a Marianum Általános Iskola és Gimnázium mindennapjaiba, így a nem marianumos diákoknak is lehetőségük volt megnézni, hogyan zajlik a tanítás az intézményben.

Mint Takácsné Tóth Noémi intézményvezető ismertette, a nyílt napon fizika, történelem, magyar és angol órákat tekinthettek meg a felvételi előtt álló külsős tanulók. Az igazgató hangsúlyozta, katolikus iskolaként elsősorban azokat a diákokat várják, akik érdeklődnek a keresztény-katolikus értékek iránt, de természetesen bárkit szívesen látnak.

Takácsné Tóth Noémi kiemelte, a középiskolában az oktatás ugyan általános tanrendben zajlik, de a diákok az idegen nyelveket emelt szinten tanulják. Megjegyezte, miután a felsőoktatási intézményektől az a jelzés érkezett, hogy a természettudományos tárgyakat magasabb szintre kellene emelni, ezért a Marianumban a többi iskolához képest eggyel több matematikaórát tartanak.

Elmondta azt is, mivel a Marianumnak a gimnáziumi részén évfolyamonként csak egy osztálya van, így jövőre 28-30 gyermeket vesznek fel.

Hozzátette, sok, jelenlegi általános iskolás diák is szeretne a Marianumban továbbtanulni és a kimagaslóan teljesítőknek arra is van lehetőségük, hogy akár felvételi eljárás nélkül is az intézményben maradhassanak.

Takácsné Tóth Noémi tudatta azt is, december elején lesz a központi felvételire való jelentkezés határideje, majd januárban a felvételi és az adatlapok beérkezési határideje.

A Marianumban egyéb foglalkozások is lesznek a közeljövőben, hiszen a leendő elsősöknek és szüleiknek iskolaelőkészítő játékos foglalkozásokat tartanak. December 3-án 16 és 18 óra között Mikulásváró, január 7-én Télvarázs, február 4-én pedig farsangi foglalkozás lesz.

Kérik, hogy a foglalkozásokon a gyermek és a szülők is viseljenek maszkot, a szülőktől védettségi igazolványt is kérnek, a gyermekeknek pedig vigyenek tornacipőt!

A foglalkozás regisztrációhoz kötött, melyhez az ide kattintva elérhető nyomtatvány kitöltése szükséges.

További cikkeink

Érd fosszilis kibocsátása két fontos részből tevődik össze: a fűtésből eredő kibocsátásból, ami százötvenezer tonna évente, és a közlekedésből, ami harmincezer tonna.

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email