22_03_29_erdmost_nincskep

Nyílt nap a Marianumban a végzősöknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyílt nap a Marianumban a végzősöknek

Betekintést nyertek a nyolcadik évfolyamba járó tanulók a Marianum Általános Iskola és Gimnázium mindennapjaiba, így a nem marianumos diákoknak is lehetőségük volt megnézni, hogyan zajlik a tanítás az intézményben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Takácsné Tóth Noémi intézményvezető ismertette, a nyílt napon fizika, történelem, magyar és angol órákat tekinthettek meg a felvételi előtt álló külsős tanulók. Az igazgató hangsúlyozta, katolikus iskolaként elsősorban azokat a diákokat várják, akik érdeklődnek a keresztény-katolikus értékek iránt, de természetesen bárkit szívesen látnak.

Takácsné Tóth Noémi kiemelte, a középiskolában az oktatás ugyan általános tanrendben zajlik, de a diákok az idegen nyelveket emelt szinten tanulják. Megjegyezte, miután a felsőoktatási intézményektől az a jelzés érkezett, hogy a természettudományos tárgyakat magasabb szintre kellene emelni, ezért a Marianumban a többi iskolához képest eggyel több matematikaórát tartanak.

Elmondta azt is, mivel a Marianumnak a gimnáziumi részén évfolyamonként csak egy osztálya van, így jövőre 28-30 gyermeket vesznek fel.

Hozzátette, sok, jelenlegi általános iskolás diák is szeretne a Marianumban továbbtanulni és a kimagaslóan teljesítőknek arra is van lehetőségük, hogy akár felvételi eljárás nélkül is az intézményben maradhassanak.

Takácsné Tóth Noémi tudatta azt is, december elején lesz a központi felvételire való jelentkezés határideje, majd januárban a felvételi és az adatlapok beérkezési határideje.

A Marianumban egyéb foglalkozások is lesznek a közeljövőben, hiszen a leendő elsősöknek és szüleiknek iskolaelőkészítő játékos foglalkozásokat tartanak. December 3-án 16 és 18 óra között Mikulásváró, január 7-én Télvarázs, február 4-én pedig farsangi foglalkozás lesz.

Kérik, hogy a foglalkozásokon a gyermek és a szülők is viseljenek maszkot, a szülőktől védettségi igazolványt is kérnek, a gyermekeknek pedig vigyenek tornacipőt!

A foglalkozás regisztrációhoz kötött, melyhez az ide kattintva elérhető nyomtatvány kitöltése szükséges.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email