22_03_29_erdmost_nincskep

Dzsungelméretű kannabiszültetvényt termesztett otthonában

22_03_29_erdmost_nincskep

Dzsungelméretű kannabiszültetvényt termesztett otthonában

2021. november 23-án a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen az Érdi Rendőrkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyomoz. A növények gondozásához az áramot illegális csatlakozással szerezte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Budapest Környéki Törvényszék honlapján beszámoltak róla, 2021. november 20-án a hatóság házkutatást tartott a gyanúsított lakásán, ahol a nyomozók különböző kábítószergyanús növényeket foglaltak le. Egyebek mellett a férfi 187 tő kannabiszt termesztett, továbbá 13 mikrolevéllel rendelkező csírát, 117 db növényi magot és 572 grammnyi zöld növényi törmeléket is tárolt az ingatlanban. Mindeközben a növények gondozásához szükséges fényforrásokhoz az elektromos áramot ingyen szerezte, méghozzá úgy, hogy a szolgáltató hálózatához illegális módon csatlakozott.

Figyelemmel a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére (5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés) szabadlábon hagyása esetén a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett a nyomozás állására és érdekeire, valamint a terhelt személyi és családi körülményeire tekintettel az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve, illetve azt kiegészítve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. december 23-ig. A bíróság az ügyészség által megjelölt különös okok mellett a tanúk befolyásolását, ezáltal a bizonyítás megnehezítését is megállapította a terhelttel szemben.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene, míg a védő enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése érdekében nyújtott be jogorvoslatot, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email