22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: visszavonult az Érden nevelkedő olimpikon

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: visszavonult az Érden nevelkedő olimpikon

Felhagy a profi tollaslabdával a Tisza Tollas SE 28 éves sportolója, Sárosi Laura. A sportággal a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában és az Érdi VSE-nél megismerkedő olimpikon részt vett a 2016-os riói és a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokon is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sárosi Laura 21-szeres magyar bajnok a kezdeti érdi évek után 2009-ben lett a tollaslabda hazai fellegvárának számító pécsi Multi Alarm SE sportolója.

Nevét elsősorban akkor ismerte meg a világ, amikor 2016-ban, az olimpia előtti Európa-bajnokságon német ellenfelének elszakadt a cipője és ha Sárosi nem adja oda neki tartalék lábbelijét, akkor auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan a magyar tollaslabdázó nyert volna.

Sportszerű cselekedetével a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play különdíját, Nemzetközi Fair Play diplomát, valamint a Zsófia királyné-díjat is kiérdemelte. Emellett pedig indulási jogot is szerzett a Rio de Janeiroban rendezett ötkarikás játékokra is, ahol 1996 után szerepelt magyar versenyző a sportágban. Sárosi végül mindkét ellenfelétől kikapott és nem jutott az egyenes kieséses szakaszba.

A tokiói olimpiára már szegedi színekben készült fel, hiszen 2020 óta a Tisza Tollas SE-t erősítette. A 2021-re halasztott játékokon első csoportmérkőzésének elvesztése után Achilles-ín szakadás miatt visszalépett a további szerepléstől.

“Nagyon hosszú időbe telt, hogy ki tudjam mondani, VISSZAVONULOK a profi sporttól. Egy szakasznak vége van, de mint minden más az életben ez is egy fejlődési folyamat”

– fogalmazott a visszavonulását bejelentő bejegyzésben a 21-szeres magyar bajnok, hatszor az év női tollaslabdázójának választott Sárosi Laura.

Kifejtette, a sportnak köszönhetően olyan élményekben volt része, amiket soha nem felejt el, tapasztalatokat és barátokat szerzett és saját magát is sokszor jobban megismerhette, de úgy döntött, szeretné kipróbálni magát a civil életben is, ahol hasonlóan helyt szeretne állni, mint a tollaslabdában.

Azt is leírta, a szponzorai, a csapata, a csapattársai, a szurkolók és a szövetség is sok támogatást adtak ahhoz, hogy két olimpián és számos világversenyen képviselhesse Magyarországot.

“Hálás vagyok minden egyes pillanatért, minden segítségért, amit az elért eredményeimmel igyekeztem meghálálni. Remélem, sok embert inspiráltam abban, hogy megszeresse és megismerje a tollaslabdát. Két képet tennék ide: egy olimpián szereplő lányt és egy tárnoki kislányt szemüvegben és focicipőben, aki ugyanaz, csak a két fotó közötti különbség 20 év.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email