22_03_29_erdmost_nincskep

Az utolsó könyv

22_03_29_erdmost_nincskep

Az utolsó könyv

Karácsony István utolsó könyve megjelenését még megérhette, a könyvbemutatót azonban - amit a vírusveszély miatt ősszel terveztek megtartani - már nem. Így a rákmegelőzéssel és -gyógyítással kapcsolatos, pár hónapja megjelent kötet bemutatóját posztumusz szervezte meg kiadója, a Poly-Art.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Daróci Márta, a könyvbemutató szervezője tudósítónknak elmondta, a rendezvény díszvendége – a szerző kérésének megfelelően – professzor Bagdy Emőke lesz. A szerzőre egy kötetlenebb kerekasztal-beszélgetés keretében emlékeznek majd. 

Karácsony doktor nagyon szerette a hivatását, büszke volt, hogy ennek élhetett. Ezért könyve (Az emberi tényezők szerepe a gyakorlati rákmegelőzésben és rákgyógyításban) szakmai oldalán lesz a hangsúly, azon, hogy könyve mekkora segítséget, konkrét útmutatót, támpontot és vigaszt jelent a szakmabelieknek és a pácienseknek egyaránt – hangsúlyozta Daróci Márta.

A beszélgetésben részt vesz a szakorvosi rendelő korábbi főigazgatója, Karácsony doktor barátja, dr. Kőszegi Gábor, illetve a jelenlegi főigazgató, Bárány Zsolt. Érd vezetőit is meghívták – hiszen a könyv megjelenését a város finanszírozta -, és a kötetet kiadó Poly-Art elnöke, Somfai István, valamint a szintén közeli barát, Czabai Balázs is, aki a könyv raktározásában vállalt jelentős szerepet. 

– Meghívom Kimmel Istvánt is. Karácsony doktorral szinte irodalmi műhelyt alkottak együtt, valamint M. Nagy Pétert, a kötet szerkesztőjét is – fűzte hozzá Márta.

– Karácsony doktorra számtalan páciense emlékszik hálás szívvel, hiszen ő az emberre nem mint munkadarabra tekintett, és gyógyítani szerette volna a lelkét is, nem csak a testét, és nem csupán a vizsgálóasztalon figyelt rá. Meghívtam a doktor úr húgát, Piroskát is, így a család, a barátok, a kollégák és az irodalmár társak egyaránt beszélgetnek majd róla és a művéről. Csak azt sajnálom, hogy Pista már nem lehet jelen, hogy sajátos humorával színesítse a délutánt – zárta szavait a könyvbemutató szervezője.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email