22_03_29_erdmost_nincskep

A legjobb minősítést nyerte el a Kőrösi

22_03_29_erdmost_nincskep

A legjobb minősítést nyerte el a Kőrösi

A legmagasabb elismerésben, diploma minősítésben részesítették az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolát, amely a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón Imbolygó Iskola című darabjával érdemelte ki a díjat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Nagyné Balázs Gabriella, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusa az Érd Tv-nek ismertette, az iskola már 15-20 éve részt vesz az idén harmincadik alkalommal megtartott Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón, ahol minden évben érik sikerek az intézményt, de idén kapták az eddigi legnagyobb elismerést.

„Továbbjutottunk az országos találkozóra, Pécsre. Eddig is általában ezüst minősítést kaptunk, most viszont negyedszerre sikerült elérnünk, hogy a legmagasabb elismerésben részesüljünk”

– mondta Nagyné Balázs Gabriella.

A kőrösisek előbb egy regionális döntőn vettek részt, ahonnan a Drámapedagógiai Társaság javaslatára jutottak tovább az országos fináléba, ahol az érdi negyedik évfolyamos diákok Imbolygó iskola című darabjukkal érdemelték ki a diploma minősítést.

Nagyné Balázs Gabriella ismertette, a darab egy szerkesztett játék, egy versfüzér, amely az iskolát bolygóként állítja be és így mutatják be az ottani életet, történéseket.

A pedagógus kitért rá, a kőrösis diákok már első évfolyamtól kezdve részt vesznek drámafoglalkozásokon, de emellett számos tanuló színjátszókörbe is jár.

Elmondta azt is, már kezdik összeállítani a következő színjátszófesztivál repertoárját, ahol a tervek szerint szintén egy verscsokrot dolgoznak fel a diákok sok mozgással, beszéddel, mimikával, de karácsonykor a szülőknek is műsorral kedveskednek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email