22_03_29_erdmost_nincskep

Kiemelt nívódíjat kapott a budaörsi Ilyés Gimnázium diákja

22_03_29_erdmost_nincskep

Kiemelt nívódíjat kapott a budaörsi Ilyés Gimnázium diákja

Több mint száz produkciót neveztek az október 16-án és 17-én Bonyhádon már 19. alkalommal megrendezett Halmos Béla Országos Népzenei Találkozóra, ahol a budaörsi Ilyés Gyula Gimnázium tizenegyedikes diákja, Hajdu Zsófia egy moldvai népdalcsokorral kiemelt nívódíjat érdemelt ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Budaörsi Infó beszámolt róla, a Halmos Béla Országos Népzenei Találkozóra a Kárpát-medencei magyarság, valamint a magyarországi nemzetiségek autentikus zenéjét megszólaltató amatőr előadók és népzenei iskolák növendékei egyaránt jelentkezhettek.

A gyermek kategória felső korhatára 14 év volt, az ifjúsági kategóriába 14-20 évesek versenyeztek, a felnőtt kategóriában pedig 20 év felettiek.

A produkciókat négytagú zsűri értékelte Eredics Gábor népzenész vezetésével. A rendezvény első napján a Dűvő zenekar adott koncertet és táncházat is rendeztek.

Erre a versenyre nevezett be egy moldvai népdalcsokorral Hajdu Zsófia, akinek műsorát ,,Kiemelt nívódíjjal” jutalmazták.

A nagy múltú találkozót kétévente rendezi meg a bonyhádi művelődési központ, névadója, a 2013-ban elhunyt népzenész és népzenekutató, Halmos Béla egyik elindítója volt a bonyhádi rendezvénynek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email