22_03_29_erdmost_nincskep

A fiatalok körében népszerűsítenék a tűzoltó hivatást

22_03_29_erdmost_nincskep

A fiatalok körében népszerűsítenék a tűzoltó hivatást

„Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!” – hallgattuk oly sokszor gyerekkorunkban József Attila versét, s nem gondoltuk volna, hogy a mai világban "lasszóval kell fogni" azokat a fiatalokat, akikből később hivatásos tűzoltó lehet. Pedig a szakma nagyon menő és biztos munkahelyi lehetőség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tűzoltónak lenni sokkal több, mint egy szimpla szakma, ez egy hivatás. Az ezt választó emberek pedig valóságos hősök, akik minden egyes bevetés alkalmával a saját bőrüket viszik vásárra azért, hogy számukra teljesen ismeretlen, vadidegen embereket mentsenek. 

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorának vendége volt Rózsa Gábor, az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, aki elmondta, hogy fél évente indul tűzoltó szakképzés Budapesten, amelyre ők is toboroznak érdeklődőket, hogy azok később a kollégáik lehessenek. 

Az alezredes elmondta, hogy szeretnék a fiatalok körében is népszerűvé tenni a hivatásukat, annál is inkább, mert a biztos munkahelyi lehetőség mellett egy tűzoltónak lehetősége van szabadidejében akár tanulni, vagy más szakmát is végezni.

Hallgassa meg a beszélgetést!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email