22_03_29_erdmost_nincskep

Gépek rabszolgái

22_03_29_erdmost_nincskep

Gépek rabszolgái

Tábori László író lesz a vendége a Csuka Zoltán Városi Könyvtárnak október 20-án, 17 órától . A rendezvényen a Túléljük a gépkorszakot című könyvét - avagy "humorban pácolt útmutatót" - ismerheti meg a közönség. Az íróval Kiss Irén költő beszélget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gépkorszaknak a számítógépek, okostelefonok és hasonló készülékek világát nevezzük. Ez a könyv nem velük foglalkozik, hanem azzal a jelenséggel, amelyet az ő megjelenésük jelent, és azzal a hatással, amelyet kiváltanak.

Az emberiség hatalmas alkotásai mécsesek, fáklyák, gyertyák, petróleumlámpák fényénél születtek. Ekkor épültek a gyönyörű székesegyházak, paloták, középületek, születtek a legnagyobb irodalmi alkotások. Ezekben a korokban festették a legértékesebb képeket, szobrokat, szereztek magas rendű zenét. Napjainkban tárgyaktól, készülékektől, melyekhez furcsa módon ragaszkodunk, várjuk a tudást és a boldogságot. Az ember a legjobb úton van afelé, hogy a gépek rabszolgája legyen. Mi magyarok sok mindent túléltünk már, a gépkorszakot is túl fogjuk élni! Nem leszünk a gépek rabszolgái! (Részlet a fülszövegből)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email