22_03_29_erdmost_nincskep

10 új busz áll forgalomba Pest megyében

22_03_29_erdmost_nincskep

10 új busz áll forgalomba Pest megyében

2021 szeptemberében 55 Credobus Inovell 12-vel és 32 Mercedes-Benz Intouro M típusú járművel fiatalodott meg a Volánbusz flottája. A közlekedési társaság honlapján arról is beszámolt, hogy az új járművek közül tíz Mercedes-Benz Intouro M Pest megyében áll forgalomba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vállalat flottakezelője, a Volán Buszpark Kft. 2021. áprilisában írt ki közbeszerzést 79+8 helyközi kivitelű járműre, melynek eredményeként 55 Credobus Inovell 12 és 32 Mercedes-Benz Intouro M járművel fiatalodik. Ezzel együtt a július óta forgalomba állított további járművekkel 76 millió forint költségcsökkentés és 600 tonnával kevesebb szé-dioxid-kibocsátás érhető el – jegyezték meg.

Az új Mercedes-Benz Intouro M járművel a 2022-től érvényes Euro 6 E környezetvédelmi besorolású motorral készültek, a járművek 73 utast szállíthatnak, rendelkeznek vírusellenes aktív szűrővel felszerelt légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal. Az autóbuszok a legfejlettebb vészfék-asszisztens rendszerrel, az Active Brake Assist 5-tel felszerelve kerülnek forgalomba, amely kategóriájában világelsőként a Mercedes-Benz Intouro típuscsaládban mutatkozik be. Ez a vezetéstámogató biztonsági rendszer már a gyalogos és kerékpáros közlekedőket is érzékeli, és szükség esetén akár vészfékezéssel igyekszik elkerülni az álló vagy mozgó személyekkel ill. akadályokkal történő ütközést. A járművek a szerződéskötést követő 6 hónapban érkeznek meg a társasághoz és a tervek szerint ezek közül tizet Pest megyében állítanak forgalomba.

Az új autóbuszok országszerte szállítják majd a Volánbusz utasait:

 

A MÁV-Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2018 óta tartó flottamegújítási programjának eredményeként idén év végig 1700 korszerű jármű áll forgalomba Magyarország útjain, jövőre pedig közel 800 járművet tervez beszerezni a társaság. A 2018-ban indult program keretében a vállalat teljes autóbusz-állományának 40 százaléka megújul a jövő év végéig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email