22_03_29_erdmost_nincskep

Baráti találkozót rendezett az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület

22_03_29_erdmost_nincskep

Baráti találkozót rendezett az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület hosszú idő után szervezett egy olyan találkozót, amelyen „félelem” nélkül vehettek részt a tagok. Egyrészt az időjárás megengedte, hogy szabadtéren legyenek, másrészt már minden tag oltott, legtöbben már háromszor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ugyan tavaly és idén is sikerült nyáron megtartani Érden az „oroszlános”, a mohácsi lengyel hősökre emlékező emlékműnél a megemlékezést, előtte szentmisével, de más programjai is voltak az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesületnek. 

Júniusban Egerben jártak, ahol találkoztak az Egri Lengyel Önkormányzat vezetőivel, emlékezést tartottak a lengyel emlékhelyeken, koszorúztak az emléktábláknál és a temetőben is.  A Lengyel Intézetet is fölkeresték, az igazgató asszony vezetésével tekintettek meg két kiállítást is – tájékoztatott Bazsóné Megyes Klára, elnök. 

„Sajnos a lengyelországi út nem valósulhatott meg a beutazási korlátozások miatt. Most a szeptemberi programot úgy alakítottuk, hogy bármikor lemondhassuk, ha a helyzet úgy hozná – szerencsére erre nem volt szükség. Az érdi könyvtár udvarán bográcsoltunk, sertésgulyással készültünk – valamint sok süteménnyel, gyümölccsel, itallal. Úgy érzem, nagyon kellett az egyesület tagjainak ez a találkozás: mi egy összeérett csapat vagyunk, bátran nevezhetem közösségnek!  Beszélgettünk, emlékeztünk a múlt közös élményeire, a mindegy 29 közös tanulmányútra, a tartalmas rendezvényekre. És persze beszéltünk a terveinkről is!”

Az egyesület folytatja a tevékenységét, legközelebb Okos Mártont várják egy könyvbemutatóra! 

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesületről még többet megtudhatnak az www.erdlemke.hu oldalon. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email