22_03_29_erdmost_nincskep

10 év börtönt kapott a kaparós sorsjegyes, ami megölte társát

22_03_29_erdmost_nincskep

10 év börtönt kapott a kaparós sorsjegyes, ami megölte társát

Milliós nyereményben reménykedett a terhelt, azonban a szerencsés sorsjegyet nem egyedül vásárolta. Társával összeveszett emiatt, majd leszúrta a sértettet – olvasható a Budapest Környéki Törvényszék beszámolójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség az ügyben, amelyben a Budapest Környéki Törvényszék a 2021. október 1-én megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet.

A vádlott a bűncselekmény idején építési, felújítási és szerelési munkák elvégzésével foglalkozott. 2020 februárjában kapott megbízást két társával – köztük a sértettel – egy ingatlan munkálatainak elvégzésére. Eleinte reggelente jártak a házhoz dolgozni, majd a munkaadóval való megegyezésük alapján beköltöztek a felújítandó épület egyik szobájába.

2020. március 6-án a vádlott és a sértett elmentek kaparós sorsjegyet vásárolni. Éjszaka a vádlott felkelt, majd azt állítva kezdett kiabálni, hogy „a millió forint csak az övé, azt ő kaparta”, majd kiment az udvarra. Ekkor a sértett – aki nem sokkal korábban nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott – utána ment, majd a két férfi között szóváltás alakult ki, amelynek a végén a sértett ismeretlen okokból a földre zuhant. Közben a hangzavar miatt a szomszédok értesítették a rendőrséget.

Mielőtt a járőrök a helyszínre értek volna, a sértett fölkelt és visszament a házba, ahol a vádlott továbbra is a nyertes sorsjegyről kiabált. Amikor a sértett kétségbe vonta a szavait, a vádlott felkapott egy kést, amellyel többször megszúrta és megsebezte a társát.

Mivel a szomszédok betörésre gyanakodtak, ezért megdobták egy kővel az épület ablakát, hogy felhívják magukra a figyelmet. Ekkor a vádlott jelezte, hogy nincs semmi baj, majd kérte a távozásukat. Nem sokkal később a terhelt kijött az épületből, majd a földre fekve azt mondta, hogy „meghalt Jani, megöltem”. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a sértett még életben volt, majd röviddel a mentők kiérkezését követően életét vesztette.

Mindezek alapján a bíróság 2021. október 1-én megtartott tárgyalásán a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 10 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Jogorvoslattal a döntéssel szemben az ügyész, a vádlott és a védő sem élt, így az ítélet jogerős.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email