22_03_29_erdmost_nincskep

Vadriasztókat telepítenének Fenyves-Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Vadriasztókat telepítenének Fenyves-Parkvárosban

Az elmúlt időszakban az ÉrdMédiaCentrum is többször beszámolt róla, hogy vadakat, vaddisznókat, rókákat láttak az érdi utcákban. Gál Alex, a 12. számú választókörzet önkormányzati képviselője kéri a lakosságot, javasolják, hová telepítsenek vadriasztókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a képviselő az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában részletezte, többféle vadriasztót telepítenének, az egyik egy permetszer, aminek szaga távol tartja a vaddisznókat, őzeket, szarvasokat és egyéb vadállatokat, de vannak ultrahangos eszközök is, amik a megadott frekvencián kiadott hanggal tartják távol a vadakat a várostól. Hozzátette, utóbbival körülbelül százméteres sávokat lehet lefedni.

Gál Alex ismertette, sok lakó jelezte, hogy sokszor akár napközben is látni a vadakat kölykeikkel, amelyek már az autókat is megszokták.

„Nagyon bosszantó azoknak, akik közel laknak az erdőhöz, mert széttúrják a kukákat, megrongálják a kerítést és az ember is okkal tart tőlük”

– fogalmazott a képviselő.

Elmondta azt is, nagyon sok jelzést kapott a lakosoktól, hogy a Tetőfedő, a Földmunkás, az Ötvös és a Fogarasi utcákban szinte általános a vadállatok jelenléte, ezért első körben ezeket a helyeket javasolja vadriasztó telepítéséhez.

Kitért rá, azt javasolja, hogy mind a permetszerrel, mind az ultrahangos riasztóval ellássák a területet. Aláhúzta, ez a leghumánusabb megoldás a problémára.

A tervezett fenyves-parkvárosi buszjárattal kapcsolatban a településrész képviselője úgy fogalmazott, elektromos buszokat szeretnének, amelyekkel lehetőleg minél nagyobb részben lefednék Parkvárost. Ismeretei szerint januártól indulnának járatok Dombosvárosból a Bem téren keresztül, de hozzátette, ebben még lehet változás.

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email