22_03_29_erdmost_nincskep

Ma még nem várható eredmény a miniszterelnök-jelölti választásról

22_03_29_erdmost_nincskep

Ma még nem várható eredmény a miniszterelnök-jelölti választásról

Az Országos Előválasztási Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a vártnál lassabban halad az ellenzéki előválasztáson leadott szavazatok számlálása, emiatt szeptember 29-én nem várható a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Reggel 10-től országszerte 20 helyszínen kezdték összeszámolni a szavazatokat, de az általános szavazással ellentétben az ellenzéki előválasztás szavazólapjait nem pecséttel, hanem QR-kóddal hitelesítik, amely a vártnál több időt vesz igénybe.

A nem hitelesített szavazólapokon leadott szavazatok érvénytelenek.

Jelenleg az 1.008.076 egyéni és miniszterelnök-jelölti szavazólapból óránként 50-70 ezer szavazólapot tudnak úgymond „kicsippantani” a szavazatszámlálók. A folyamat különösen a budapesti számlálási helyszínen halad lassan, ahol összesen harminc választókerület, azaz az ország közel egyharmadának eredményét fogják megállapítani.

A folyamatot az is lassítja még, hogy a vidéki számlálók a számlálás eredményét adatbeküldő rendszeren keresztül juttatják el a központba, azonban ezeket a budapesti központ összeveti az elkészült papíralapú jegyzőkönyvek tartalmával is, hogy pontos és végleges adatok alapján tudja az eredményt megállapítani.

A fentiek miatt kimondható, hogy ma nem várható a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye. Az első választókerületekből azonban hamarosan összeáll az az adat, amit az OEVB pontosnak és hitelesnek tekint ahhoz, hogy a nyilvánosság számára is kihirdesse az eredményt – közölték.

„A választókerületeket megyénként párhuzamosan, az alacsonyabb sorszámútól a magasabb felé haladva fogjuk megszámolni. A miniszterelnök-jelölti választás eredménye lesz utolsóként nyilvános” – írták korábban a közösségi oldalon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email