22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: bronz a diákolimpiai döntőről

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: bronz a diákolimpiai döntőről

Egy bronzérmet és értékes pontszerző helyeket szereztek az Érdi Spartacus SC diák egyes és serdülő szabadfogású birkózói a hétvégi országos diákolimpiai döntőn, ahol két nap alatt 300 fiatal sportoló mérte össze tudását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A diákolimpián induló birkózók iskolájukat képviselve léptek szőnyegre szabadfogásban a diák egyes és serdülő korosztályokban. Az Érdi Spartacus növendékei elsősorban a kötöttfogásra helyezték a hangsúlyt, így a szabadfogás csak amolyan „kirándulás” volt számukra.

Előbb szeptember 24-én az orosházi Eötvös Sportcsarnokban tartották a diák egyesek fináléját, ahol a legjobb eredményt 69 kilogrammban Bokros Márk érte el, aki ötödik helyen végzett. 63 kilóban Marcinkovics-Kovács Keve 46 kilóban pedig Lovász Zoltán lett nyolcadik, míg utóbbi súlycsoportban Szenicza Nimród a tizedik helyet szerezte meg.

Ezt követően szeptember 25-én Hajdúszoboszlón már a serdülők gyűltek össze, ahol a +85 kilogrammosoknál Gyenes Bence révén jött össze egy bronzérem az érdieknek, 44 kilóban Narancsik Bence negyedikként, 38 kilóban Bori Richárd ötödikként végzett. Továbbá a 85 kilogrammosoknál Hermann Norbert hetedik, Virlics Marcell kilencedik, 68 kilóban pedig Jakab Dániel tizedik lett.

„A kötöttfogásban szép sikereket elérő birkózóink nem nagyon tudtak érvényesülni a „profi szabadfogásúakkal” szemben, és bár kimagasló eredményeket nem, de értékes tapasztalatokat sikerült szerezniük, mely nagy segítséget jelent a COVID-időszak miatti kihagyások után” – írja beszámolójában az Érdi Spartacus SC.

Eredmények, Diák I. Szabadfogású Országos Diákolimpiai Bajnokság, Orosháza
46 kg:
Lovász Zoltán 8., Szenicza Nimród 10.
63 kg: Marcinkovics-Kovács Keve 8.
69 kg: Bokros Márk 5.
Serdülő Szabadfogású Országos Diákolimpiai Bajnokság, Hajdúszoboszló
38 kg:
Bori Richárd 5.
44 kg: Narancsik Bence 4.
68 kg: Jakab Dániel 10.
85 kg: Hermann Norbert 7., Virlics Marcell 9.
+85 kg: Gyenes Bence 3.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email