22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: nemzetközi ezüsttel zárták az évet

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: nemzetközi ezüsttel zárták az évet

Prágában, egy nemzetközi akrobatikus torna viadalon mérette meg magát az Érdi Torna Club 11-16-os korosztályú lány párosa, Balogh Dorka és Veres Vica, akik szép gyakorlatot bemutatva végeztek ezüstérmesként.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tavaszi hazai versenyek után az őszi évadban már szeptember elején Budapesten részt vettek egy nemzetközi versenyen az Érdi Torna Club akrobatikus tornászai, de a járványhelyzet miatt a magyar főváros után csak szeptember 19-én, Prágában tartottak egy nemzetközi versenyt és ezzel az idény véget is ért az utánpótlásnak.

Az ÉTC bár eredetileg két egységet indított volna a cseh fővárosban, de betegség miatt Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse nem tudott indulni, így csak a tavaszi idényt sérülés miatt kihagyó Balogh Dorka–Veres Vica kettős mutatta be gyakorlatait.

„Nagyon örülünk az ezüstéremnek, mert ez egy nemzetközi verseny volt és ott dobogóra állni jó eredménynek számít, főleg úgy, hogy nekik a tavaszi idény kimaradt, így őket mindenképpen vinni akartam. Nagyon jó gyakorlatokat mutattak be. Úgy gondolom, a sérülés után mostanra értek ismételten össze, úgyhogy jó, hogy nem hagytuk ki ezt a versenyt”

– értékelt Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője.

Érdeklődésünkre arról is beszélt, a prágai versennyel az utánpótlás számára véget ért a szezon, csupán a felnőtt Európa-bajnokságot tartják meg hamarosan. Az Érdi Torna Club pedig így már a következő idényre is elkezdte az új egységek kialakítását és a koreográfiák tökéletesítését, hiszen a tervek szerint 2022-ben már januárban versenyezniük kell az akrobatikus tornászoknak.

Baloghné Papp Ildikó elmondta, az egységek közül bár több korosztályt fog váltani, de az összetételekben nem lesz sok változás, csupán a Biksi Lili–Pohly Korina–Katona Flóra hármason kell változtatni, mert Pohly Korina abbahagyta a sportágat, helyét pedig Mezei Boglárka veszi át.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email