22_03_29_erdmost_nincskep

Covidos vagy csak náthás „mindenki”?

22_03_29_erdmost_nincskep

Covidos vagy csak náthás „mindenki”?

Az őszi meghűléses vírusfertőzésekre rátelepedett a koronavírus-járványtól való rettegés, főleg hogy az óvoda és az iskolakezdés miatt rengetegen betegedtek meg az elmúlt másfél hétben. Az Érd Médiacentrum több munkatársa is náthás, a tesztelés folyamatos, de mégis van bennünk félsz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem elég, hogy növekvésnek indult és egyre több a koronavírus-járvány okozta esetszám, ezzel párhuzamosan nagyon sok az augusztus 20-át követő kora őszi–késő nyári lehűlésben megfázott, tüsszögő és köhögő, a szaglását elveszítő beteg, aki azt gondolja, hogy neki biztosan koronavírus-fertőzése van – hívta föl a figyelmet Temesi Gabriella, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság tagja az Info Rádióban. 

A szakember elmondása szerint csak a tünetek alapján szinte lehetetlen megkülönböztetni egymástól az eseteket, főleg, hogy a delta variánsnak kifejezetten felső légúti, nátha jellegű tünetei vannak.

Ezért a pontos diagnosztikához, legalábbis a vírusfertőzés korai időszakban, szükség van PCR-vizsgálatra, esetleg egy antigén-gyorsteszt elvégzésére. A későbbiekben, egy–egy súlyosabb esetnél már sokkal egyértelműbb a helyzet, ugyanis egy közönséges nátha nem szokott komolyabb tüdőgyulladásokkal járni, vagyis az elhúzódó tünetek általában valamilyen súlyosabb betegségre utalnak, például koronavírus-fertőzésre.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email