22_03_29_erdmost_nincskep

Telt ház már az első héten

22_03_29_erdmost_nincskep

Telt ház már az első héten

Hatvanhárom gyerek tölti a szünidő első hetét a városi nyári napközis táborban, ahol ezekben a napokban a kavicsfestéstől a zumbán át a sorversenyig számos program vár a gyerekekre: a Szociális Gondozó Központ munkatársai gondoskodnak arról, hogy ki-ki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén is a Bolyai iskolában, illetve a Földrajzi Múzeum kertjében tartják a városi nyári napközis tábort, ami az első szünidei héten hatvanhárom gyermekkel indult.

Mint Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője elmondta, az első héten minden hely betelt, aminek nagyon örülnek. A gyerekeket sokféle programmal várják; ezeket úgy állították össze, hogy változatosak és érdekesek legyenek, és semmiképp se emlékeztesse őket az iskolára.

Nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásra: kedd délelőtt például játékos sorversenyt tartottak, és aki akar, pingpongozhat és trambulinozhat is, sőt, még egy párakaput is felállítottak – igaz, a nagy hőségben inkább tornateremben vannak a gyerekek és a velük foglalkozó szociálpedagógusok.

Mint megtudtuk, a következő hetekre is sok a jelentkező, és sok a visszajáró gyermek, illetve az olyan diák, akit több hétre is beírattak a szüleik. Bár ezen a táborhelyen kevesebb gyermeket tudnak fogadni, mint a Favágó utcában, nem fordult elő, hogy elutasítottak volna bárkit – a tapasztalat az, hogy az első hetek telt házasak, csak augusztusban lesz kevesebb gyermek. Ennek az is oka lehet, hogy szülőknek a pandémia miatt elfogyott a szabadságuk, és nagy szükségük van erre a lehetőségre, amit nemcsak azért szeretnek, mert nagyon kedvező az ára, hanem a változatos és színvonalas programok miatt is. Az első héten rendőr és védőnő érkezik a gyerekekhez, tartanak zumbabemutatót, és lesz agyag-, illetve kavicsfestés is, no meg jó sok játék és mozgás – mindez az egészség jegyében. A következő hét programja bolygónkhoz, a Földhöz kapcsolódik majd.

Az idei tábor érdekessége, hogy hetente ellátogatnak az iskolába a rendőrkapitányság munkatársai, a városi drogellenes stratégiához illeszkedve, fontos információkat, ismereteket közvetítve a gyerekeknek. 

A tábor részletes programjáról és a jelentkezés menetéről itt és itt olvashat bővebben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email