22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is szikra gyúlik a szemekben

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is szikra gyúlik a szemekben

Összegyűlt a pénz a Szikra Táborra, így ezen a nyáron másodszor rendezheti meg a Szikra Tehetséggondozó Egyesület az autizmussal élők számára a tábort. Minderről az Érd Fm 101.3 Zónázó című műsorában beszélt az egyesület vezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zádori Henrietta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület alapítója arról számolt be, hogy tavaly 40 autizmussal érintett gyermeknek sikerült specifikus táboroztatást biztosítani,  idén pedig már 70 gyermeket tudnak táboroztatni, 3 héten keresztül, július 26. és augusztus 13. között. A támogatóknak köszönhetően a tábor idén is ingyenes a résztvevők számára. A legfiatalabb táborlakó két és fél éves lesz, a legidősebb pedig 23.

A helyszínt az Érdi Önkormányzat biztosítja, a Bajcsi Zsilinszky út 206. szám alatti önkormányzati ingatlanban. A helyszín rendkívül fontos, hiszen így autizmusbarát környezetet tudnak teremteni a fiatalok számára. Civil segítséggel több mint 2 millió Forint gyűlt össze a táborra, de ezen kívül tárgyi felajánlások is érkezetek: gyurma, filctoll, tempera.

Mivel egy autizmus specifikus táborról van szó, kis létszámú csoportokra bontják a gyerekeket, és ezzel az 5-6 fővel egy gyógypedagógus és 3-4 segítő foglalkozik.  A táborban idén is lesz “életre nevelő nap”, postai látogatás, sőt minden gyerek levelet is feladhat a szüleinek, virágot ültetnek majd és a lovardát is meglátogatják, de sportnap és kutyaterápia is várja a táborlakókat.

“Egy olyan dolgot hoztunk létre tavaly, aminek idén láttuk az eredményét. Számtalan városból hívtak minket a pedagógiai szakszolgálatok, hogy küldjük el a tábor módszertanát. Ez egy országosan elismert tábor lett, mégpedig azért, mert senki más  nem csinál ilyet.”

Rengeteg önkéntes is lesz a táborban, gyógypedagógia hallgatók, pedagógiai asszisztensek érkeznek majd , hogy megnézzék a tábort és tanulhassanak. Zádori Heni elmondta, hogy rengeteg együttműködő partnerük van és sokan felfigyeltek rájuk.

„A legfrissebb eredményük az, hogy az Apor Vilmos Főiskolától is megkerestek bennünket, hogy az atipikus, tehetséges gyerekekkel miket csinálunk és hogy működik a tehetséggondozás, és szeretnék, ha egy módszertani műhelyük lenne a Szikra, így hozzánk fognak járni a hallgatóik tanulni.”

A tervek szerint jövőre többek között Mezőtúron, Győrben és Sopronban is lesz Szikra Tábor.

Hallgassák meg a teljes beszélgetést Zádori Henriettával!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email