22_03_29_erdmost_nincskep

A hazatérésüket ünneplik

22_03_29_erdmost_nincskep

A hazatérésüket ünneplik

Június 26-án 16 órától a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében tart ünnepséget a Bukovinai Székely Népdalkör Egyesület, amely a bukovinai székelyek hazatelepítésének 80. évfordulója alkalmából tart megemlékezést és szentek kopjafát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Juhász Gáborné, az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör Egyesület elnöke az Érd Tv-nek elmondta, a múzeumkertben tartott eseményen az ősök tiszteletére szentelnek kopjafát Domokos Gyula kezdeményezésének köszönhetően.

Juhász Gáborné emlékeztetett, a pandémia miatt az elmúlt majd’ másfél évben nem voltak programjai az egyesületnek, mindössze négy diákkorú lánnyal tudtak próbálni, de az idősebb asszonyok már nem tudtak részt venni ezeken. Ellenben az elmúlt egy hónapban már elővették a régianyagokat és sokat is próbáltak.

Beszélt arról is, hogy ősszel szeretnék megünnepelni a népdalkör megalakulásának 50. évfordulóját, emellett továbbképzéseken is szeretnének részt venni, mint például a Csutorás Népzenei Táborba.

Elmondta azt is, Érdre is szerveznek tábort, elsősorban érdi gyermekeknek, akiket szeretnének bevonni a népdalkör munkájába, de egyébként kortól függetlenül várják a jelentkezőket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email