22_03_29_erdmost_nincskep

Harminc millióért panel, nyolcvanért családi ház

22_03_29_erdmost_nincskep

Harminc millióért panel, nyolcvanért családi ház

Arra voltunk kíváncsiak, mit lehet ma venni Érden 30-50 millió forintért, illetve mennyire mélyen kell a zsebébe nyúlnia annak, aki saját kertre vágyik. Bakó Norbert, az Otthon Plusz Ingatlanközvetítő ügyvezetője volt segítségünkre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bakó Norbert leszögezte: ma Érden 30 millió forint körül panel lakást vagy erősen felújítandó kis házat kaphatunk. Amennyiben rossz adottságú a panel, mondjuk négyemeletes, lift nélküli épület legfelső szintjén található, ráadásul felújítatlan, pár millióval olcsóbban is hozzájuthatunk. Téglaépítésű társasházi lakások esetén kisebb méretű, jellemzően garzonlakást vehetünk ennyiért.  35-40 millió forint körül már kaphatunk akár új építésű, egy szoba plusz nappalis társasházi ingatlant is, amihez persze esetenként még hozzájön a garázsért, tárolóért fizetendő összeg. Ezek általában nincsenek benne az alapárban. Ha családi házban gondolkodunk, 40 milliónál kezdődnek a régi kádárkockák, ahogy nő az alapterület vagy picivel jobb állapotú az épület, ezzel arányosan növekszik az ára is, akár 50 millióig is felmehet. „De 50 millió körül már hozzá lehet jutni két-három szoba plusz nappalis, új építésű társasházhoz is.”

Itt jönnek képbe az új építésű ikerházak. A központtól távolabbi, kevésbé frekventált helyen 50-55 millió forint körül kaphatók, de ahogy közeledünk a jobb infrastruktúrához, természetesen kúszik fölfelé az áruk is.  Egy új építésű ikerház, amiben van három szoba, nappali és garázs, 65 millió körüli összegért vásárolható meg, de ez is lehet magasabb. Ha új építésű családi házban gondolkodunk, azért már 80-100 millió forintot is kérhetnek tőlünk.

Az ingatlanpiaci szakember friss tapasztalata szerint az ügyfelek egyre gyakrabban szembesülnek azzal, túl kell vállalniuk magukat, ha minden szempontból megfelelő ingatlant szeretnének vásárolni.  Érden belül – ahogy egy budapesti kerületen belül is – vannak frekventáltabb, drágább helyek, és vannak kevésbé keresett, de kedvezőbb árfekvésű részek. „Szerencsére a különböző elképzelésekkel és igényekkel érkező vevők Érd jó adottságainak köszönhetően mind megtalálhatják a számításaikat, mert van ténylegesen városias és kertvárosi övezet is, a szolidabbtól a luxus környezetig.

Vannak családi házak Érden, amelyek bár az infrastruktúrától távolabb esnek, de maga a miliő exkluzív.” Az ilyen ingatlant megvásárlók számára nem feltétlenül a tömegközlekedés a fő szempont, hanem az, hogy csendes, nyugodt, kertvárosi övezetbe térjenek haza, ahol fák, virágok, szép kertek, netán ősfenyők közelében élvezhetik a nyugalmat és madárcsicsergést.

Azok számára, akik nem jogosultak az új építésű házakra vonatkozó kedvezményekre, opció lehet, hogy megvásárolnak egy rosszabb állapotú, akár kádárkocka típusú családi házat, és ahogy anyagi helyzetük engedi, apránként újítják fel.

Bakó Norbert a pandémia alatt összességében nem érzett visszaesést az ingatlanok iránti érdeklődésben. Bár az első hullám elején egy időre valóban elnémultak a telefonok. Ahogy hozzászoktak az új helyzethez az emberek, elkezdtek ismét érdeklődni az érdi és környékbeli ingatlanok iránt:„Tulajdonképpen éppen a pandémia pörgette fel az agglomeráció ingatlanpiaci helyzetét, mert az emberek nem szerettek volna még egyszer hasonlóan bezárt helyzetbe kerülni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email