22_03_29_erdmost_nincskep

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja

22_03_29_erdmost_nincskep

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja

Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává június 4-ét, melynek alkalmából országszerte számos megemlékezést tartanak. Érden beszédet mond dr. Csőzik László, Érd polgármestere és dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Az erről szóló, 2010. évi XLV. törvény kimondta: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”. Az esemény kapcsán országszerte számos megemlékezést tartanak, természetesen Érden és a környező településeken is.

Az Érdligeti kutyavári országzászlónál tart ünnepi megemlékezést és koszorúzást a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. június 4-én, 16.30-tól. Az eseményen köszöntő beszédet mond dr. Csőzik László, Érd polgármestere, megemlékező beszédet mond dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője.

Közreműködnek:

  • Endrődi Ágnes és Kátai István – a Múzsák Társulata
  • Vörösmarty Mihály Gimnázium Vox Juventutis Vegyeskara, karnagy: Hornyák Tamás
  • vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület

Trianoni megemlékezést és koszorúzást tartanak 2021. június 4-én, 18 órától Diósdon, a Szent István téren, az I. világháborús- és Trianon Emlékműnél. Az ünnepségen megemlékező beszédet mond dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője.

Ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak a törökbálinti Trianon emlékműnél 2021. június 4-én, 15 órától. Az eseményen verset mond Kökény Gábor, megemlékező beszédet mond dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, a Lendvai Károly férfikórus pedig műsorral készül. Az eseményen az Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesülete kopjafát avat.

Június 4-én este  a Halászbástyát nemzeti színekkel világítják meg. A díszkivilágítás szombat és vasárnap este is látható lesz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email