22_03_29_erdmost_nincskep

Így válasszunk nyári tábort

22_03_29_erdmost_nincskep

Így válasszunk nyári tábort

Mint ismert, a kormány engedélyezte a nyári gyermektáborok szervezését. Tóth Béla, a taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője az Érd Tv-nek elmondta, idén 20-25%-kal többen foglalnak mint tavaly, de többen választják a napközis táborokat, mint az ottalvósakat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője emlékeztetett, a táborok kiválasztásánál az első dolgunk, hogy legális tábort válasszunk, azaz olyat, amit alapítvány, egyesület vagy vállalkozás szervez. Ez azért fontos, mert ezek a táborok számíthatnak hatósági ellenőrzésre és elvárhatjuk tőlük, hogy minden egészségügyi és biztonsági szabályt betartanak, így gyermekünk egészségesen és élményekkel telve térhet haza a táborból.

Tóth Béla hozzátette, a szürke gazdaságból választott táborok esetén kétséges, milyen szabályokat tartanak be.

A taborfigyelo.hu azonban előszűri a táborokat és ez alapján jelenleg 900 legálisan működő turnusra lehet foglalni a portálon.

Tóth Béla felhívta a figyelmet rá,

a legjobb ár-érték arányú turnusok nagyon gyorsan betelnek, ezért aki jó áron szeretne jó minőségű tábort, az minél előbb foglaljon.

Az Érd Tv érdeklődésére elmondta, 2020-ban a pandémia hatására 60%-os foglaltsággal üzemeltek a táborok, ami arra volt elég, hogy a táborszervező vállalkozások életben maradjanak. Megjegyezte, bizakodnak, mert azt látják, jelenleg 20-25%-kal többen foglalnak, mint 2020 azonos időszakában.

Arra a kérdésre, milyen típusú táborok a kedveltebbek, Tóth Béla elmondta, bár  eddig az volt a jellemző, hogy fele-fele arányban választják a napközis és ottalvós táborokat, ez most minimálisan elmozdult a napközis táborok irányába.

Kifejtette, idén 10-ből 6-an választanak napközis tábort, ami egyrészt annak tudható be, hogy ezekből nagyobb a kínálat, másrészt annak, mert az áruk is kedvezőbb, hiszen egységnyi összegből több hetet tudnak lefedni a nyárból.

Arról is beszélt, a sport és idegennyelvi (elsősorban angol nyelvi) táborok mellett a kalandtáborok a legnépszerűbbek, de sokan választanak kézműves és lovastáborokat is. Hozzátette, sokan keresnek olyan extrém táborokat is, mint például a jobb agyféltekés rajztábor, az androidos alkalmazásfejlesztőtábor vagy dzsungelkörülmények között megszervezett katonai tábor.

Tóth Béla az Érd Tv-nek ismertette, a Táborfigyelő két szinten minősíti a táborokat. Előbb az első szinten előszűrik, azaz megvizsgálják legális-e a tábor és akár tanácsot is adnak a szervezőknek. A második szinten, vagyis a minősítőn pedig már

több mint 300 kérdés alapján minősítik a táborokat.

Ennek köszönhetően idén több mint 10 ezer gyermek táborozhat minőségi táborokban – hangsúlyozta.

Elmondta azt is, idén a napközis táborok átlagára turnusonként 33-35 ezer forint, míg az ottalvósaké 53-55 ezer forint, de hatalmas az olló a piacon, mert van 26 ezres és 300 ezres ottalvós tábor is.

Tóth Béla arra kéri a szülőket, vizsgálják meg a táborok ár-érték arányát, mert egy ilyen pandémiás időszak után a gyermeknek is különösen fontos, hogy minél több élményt szerezzen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email