22_03_29_erdmost_nincskep

„Veszítettünk el mi is kollégát”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Veszítettünk el mi is kollégát”

A koronavírus-járvány enyhülése miatt megnyithattak ugyan az éttermek, de nem mindenki számára ment ez könnyen. Az Érdi Tv stábja a Centrál Borházban érdeklődött a nyitás nehézségeiről, de védettségi igazolványról és munkaerőhiányról is szó esett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az enyhítéseknek nagyon örülünk, mert végre a zárt ajtókat megnyithattuk a vendégek előtt és végre azt csinálhatjuk, amit szeretünk.” – fogalmazott Nagy Szilvia, a Centrál Borház üzletvezetője. Ők megnyitották a belső terüket is, igaz a vendégek és saját egészségük védelmében csak korlátozott asztalszámmal. Védettségi igazolvány illetve személyi igazolvány felmutatása mellett tudnak a vendégek a belső térben helyet foglalni, a létszámot pedig épp az asztalok korlátozásával tudják meghatározni. „Így egyszerre 20 vendégnél többet nem fogunk tudni fogadni belső téren.”

Az üzletvezető elmondta, hogy többletforgalmuk egyelőre nem keletkezett, mert a vírus alatt megváltoztak az emberek étterembe járási szokásai, megmaradt a kiszállítás, megmaradt az elvitel, ezeknek a száma minimálisan csökkent mióta kinyithattak.

Nagy Szilvia arról is beszélt, hogy az ágazat nagyon nagy bajban van és óriási létszámhiány alakult ki a szakemberek körében. A Covid ideje alatt is rengeteg szakember morzsolódott le. Hiába próbálták például ők is megtartani a munkaerőt, a bizonytalanság miatt sokan ott hagyták a vendéglátást. „Azzal hogy megnyíltak az éttermek egy verseny alakult ki, a körülményeink azonban nem teszik lehetővé, hogy ebben részt vegyünk és bizony veszítettünk emiatt mi kollégát, óriási létszám hiánnyal küzdünk.” Hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen a nyitás, de egy teljesen más rendszer szerint kell dolgoznunk, ezért óriási türelmet kérnek a vendégeiktől.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email