22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Kőrösi nagy küzdelemben ezüstérmes Mariborban

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Kőrösi nagy küzdelemben ezüstérmes Mariborban

Négy győzelem után szoros meccsen nem bírt fiatal indonéz ellenfelével a szlovéniai Mariborban rendezett nemzetközi tollaslabdaversenyen, így ezüstérmesként végzett az Érdi VSE válogatott tollaslabdázója, Kőrösi Ágnes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Európa-bajnoki nyolcaddöntő után U19-es magyar bajnoki címet szerzett Kis-Kasza Miklós és Ágai Zsombor edzőjeként, majd az újabb nemzetközi versenyen is remekül menetelt Kőrösi Ágnes.

Az Érdi VSE tollaslabdázója a szlovén nemzetközi viadalon osztrák, német, ukrán és cseh ellenfeleit is viszonylag könnyedén legyőzve egészen a döntőig jutott, ahol egy fiatal indonéz tehetséggel, Mutiara Ayu Puspitasarival találkozott.

A felnőtt világranglistán nem jegyzett, a junioroknál pedig 664. helyen álló indonéz az első szettben végig vezetett és 21:14-es részsikerrel került szettelőnybe.

Ezután természetesen Kőrösi sem hagyta magát, és bár a második játszmában főként ő vezetett, Puspitasari sem akart leszakadni, így az érdi sportoló csak minimális különbséggel, 21:19-cel egyenlített.

A harmadik, mindent eldöntő felvonás viszont nem indult jól Kőrösi szempontjából, hiszen az indonéz 7:0-ra lépett el, ezt kihasználva pedig 21:16-ra nyerte a szettet és végül 58 perces csatában győzött 2:1-re, míg Kőrösi ezüstérmet szerzett a szlovén nemzetközi versenyen.

Kőrösi bár a következő napokban újra ismét itthon edz, jövő héten újabb nemzetközi viadal vár rá Ausztriában.

Szlovén Nemzetközi Tollaslabdaverseny, Maribor
női egyes
1. forduló

Kőrösi Ágnes-Katrin Neudolt (osztrák) 2:0 (15, 12)
nyolcaddöntő
Kőrösi Ágnes-Ann-Kathrin Spöri (német) 2:0 (10, 14)
negyeddöntő
Kőrösi Ágnes-Polina Buhrova (ukrán) 2:1 (-11, 10, 17)
elődöntő
Kőrösi Ágnes-Sabina Milova (cseh) 2:0 (14, 15)
döntő
Mutiara Ayu Puspitasari (indonéz)-Kőrösi Ágnes 2:1 (14, -19, 16)

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email