22_03_29_erdmost_nincskep

A 16-18 évesek szerdáig foglalhatnak időpontot

22_03_29_erdmost_nincskep

A 16-18 évesek szerdáig foglalhatnak időpontot

Hétfőtől szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak, az oltásuk csütörtökön kezdődik - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Amennyiben az oltás időpontja az iskolai tanítás idejére esik – mivel hétfőtől ennek a korosztálynak is elindult a jelenléti oktatás -, az igazolt hiányzásnak számít. Kérte, hogy a fiatalok le- és kitöltött hozzájáruló nyilatkozattal menjenek az oltópontokra, amelyet alá kell írnia a szülőnek vagy gondviselőnek is; és vigyék magukkal a taj-kártyájukat és a személyi igazolványukat. Ha valaki megbetegszik, és mégsem tud elmenni a foglalt időpontra, később pótolhatja az oltást – jegyezte meg.

A 18 évesnél idősebb regisztráltak számára jelenleg a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga áll rendelkezésre. A héten 1 900 háziorvos kap 19 ezer adagnyi, egydózisos Janssen-vakcinát is.

A szakember elmondta, a magyar lakosság 44 százaléka van beoltva; a múlt héten lassabban haladtak az oltások, de most új lendületet vesznek.  Mostanáig 4 305 775-en kapták meg legalább az első és 2 503 575-en a második oltásukat is. A teljes védettség a második oltás után egy-két héttel alakul ki, de egyetlen vakcina sem véd 100 százalékosan a vírustól. Vannak néhányan, akiknek a szervezete nem reagál kellőképp az oltóanyagra, őket a közösségi immunitás védi meg – hangzott el. Ezért ismét mindenkit a regisztrációra buzdított. Mint mondta, a világban már sok száz millió embert oltottak már be, ezek az adatok és tapasztalatok meg kell hogy győzzék a bizonytalanokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email