bicikli2

Kerékpárút Érd és Törökbálint központja között?

bicikli2

Kerékpárút Érd és Törökbálint központja között?

Akár még ebben a ciklusban kerékpárút épülhet Érd és Törökbálint központjai között. A tervezett beruházásról március 10-én tárgyaltak, miközben az EuroVelo6 fejlesztése is karnyújtásnyira van. Csőzik László polgármester azt is szeretné, ha Érd csatlakozna a Budapest–Balaton kerékpárúthoz is.

Videós konferenciát tartottak az Érd és Törökbálint központja közé tervezett kerékpárút fejlesztéséről, amellyel a két település között sokkal közvetlenebb kapcsolat jöhet létre.

Mint Csőzik László, Érd polgármestere az Érd Tv érdeklődésére beszámolt róla, az egyeztetésen az útvonalat próbálták kijelölni. Ők amellett érveltek, hogy célszerű lenne a kerékpárutat Érd városközpontján túl vezetni, hogy az kapcsolódhasson az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárútig, amely a városban a gátnál futna.

Csőzik László ezzel kapcsolatban azt mondta, a tervezők nyitottak az elképzelés iránt, de döntés csak a következő hónapokban várható.

„Van arra uniós forrás, hogy megtervezzük a két várost összekötő kerékpárutat, ennek a tervezése indul el májusban és ennek a kontúrjait próbáltuk összerakni”

– mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos munkacsoportjának szakembereivel tartott egyeztetésről Csőzik László.

„Azt szeretnénk, ha a Bajcsy-Zsilinszky út–Riminyáki út, illetve a Törökbálinti út melletti mellékutcákon át vezetnénk keresztül a kerékpáros utat, de még nincsenek meg a pontos utcanevek, hogy ez hol húzódna”

– fogalmazott Csőzik László, emlékeztetve, az előző évben már felvetődött, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út–Riminyáki úttal párhuzamos szakaszon, a Badacsonyi, a Barackfa és az Emil utcákon keresztül vezetne egy kerékpárút a Bem tér és a városközpont között.

„Azok az utcák, amelyek belekerülnének, jól járnának vele, hiszen minőségi aszfaltos burkolatot kapnának, csökkenne a gépjárműforgalom is, ugyanakkor a kerékpárforgalom haladhatna ezeken az utcákon keresztül”

– mondta a polgármester, hozzátéve, az akcióba szeretnék egy online lakossági fórum keretében a lakosság véleményét is kikérni.

Csőzik László hozzátette, az építkezéssel kapcsolatban még nem tud konkrétumokkal szolgálni, de azt is szeretné, ha Érd valamilyen módon csatlakozni tudna a Budapestet és a Balatont összekötő kerékpáros útvonalhoz is.

„Nem sok hiányzik, másfél kilométer a törökbálinti útvonalig. Ezt az igényünket is jeleztem” – hangsúlyozta.

Kiemelte, az EuroVelo6 fejlesztése karnyújtásnyira van, ez a szakasz a nagytétényi Campona utcát kötné össze Érden át a százhalombattai óvárossal.

„A beruházás egyik részének megvan az engedélyes terve, míg a másik gyerekcipőben van, mert Budafok az egyik útvonalat nem támogatja – fogalmazott a polgármester, aki arról is beszélt, szerinte az EuroVelo6 hamarabb valósul meg, mint az Érd és Törökbálint közötti kerékpárút, amelyről Csőzik László úgy vélekedik, jelentősen feldobná a kerékpáros közlekedést a városban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email